DÜNYANIN sayılı kayak merkezlerinden olan Palandöken'deki Xanadu Snow White oteli tarafından organize edilen 'Karton Kızak' yarışı ilginç görüntülere sahne oldu. Otelin kayak pistinde düzenlenen yarışmaya üniversite öğrencilerinden ve turistlerden yaklaşık 100 kişi katıldı.
Sadece karton kutu ve bant kullanılarak yapılan 55 karton kızaktan en çok ilgiyi tank, helikopter, tren, gitar ve ejderha tasarımları gördü. Yaptıkları karton kızakları taşıyarak yaklaşık 200 metre uzaklıktaki start çizgisine götüren yarışmacılar, bindikleri kızaklarla kaydılar. Bazı yarışmacılar rüzgar gibi uçarken, bazıları da kızağının kayması için büyük çaba harcadı. Yarışmada  'En Hızlı' kategorisinde Manibol, 'En İyi Tasarım Küçükboy' da Holişip, 'En İyi Tasarım Büyükboy' da ise gitar ve 'En Fazla İnsan Alan' karton kızakta ise Tobağın Master birinciliği elde etti. 
Yarışmacılardan Mehtap Sena Fırat, dereceye girmedikleri halde arkadaşları ile çok iy eğlendiklerini ifade etti. Mehtap Sena Fırat, "Uzun süredir hiç bu kadar eğlenmemiş ve gülmemiştik. Seneye düzenlenecek olan karton kızak yarışmasında iddialıyız" dedi.
Xanadu Snow White oteli idare işler müdürü Ömer Akça, karton kızak yarışını geleneksel hale getireceklerini söyledi. Akça birincilere Xanadu otelde iki gün tam pansiyon tatil ve Ankara'ya gidiş dönüş uçak bileti, Kar Spor mağazasından çeşitli spor malzemeleri verdiklerini söyledi.

Tİ(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)