Elif DEMİRCİ/ İZMİR, () - İZMİR’de bale sanatçısı 61 yaşındaki İsmet Özer, bitpazarından topladığı çatal ve kaşıklarla padişah tuğrası yaptı. Tuğralar, 7- 14 Mart tarihleri arasında Yunanistan’ın başkenti Atina'daki Türk Haftası’nda sergilenecek.
Bitpazarından satın aldığı çatal ve kaşıklarla 12 yıldır çeşitli objeler yapan İzmir Devlet Opera ve Balesi baletlerinden İsmet Özer, beşinci sergisini Yunanistan’da açacak. Çatal ve kaşıkları eğip bükerek, kesip, lehimleyerek farklı objeler yapan Özer, dört yıl önce Osmanlı padişahlarının tuğralarını yapmaya karar verdi. Orhan Gazi, Murat Hüdavendigar, Yıldırım Bayezid, II. Murat, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman, Genç Osman, IV. Murat, II. Süleyman, III. Selim, IV. Mustafa, II. Mahmud, II. Abdülhamid ve VI. Mehmed Vahdeddin'in tuğralarını çalışan Özer, eserlerini 7- 14 Mart tarihleri arasında Yunanistan’ın başkenti Atina'nın Voulagmeni Semti’ndeki Astir Palace Oteli'nde Türk Haftası’nda sergileyecek.
Özer, "Tuğraları bire bir yapmaya çalıştığım için çok zamanımı alıyor. Sakin çalışıp daha iyi sonuç almayı hedefliyorum. Daha önceki sergilerimi hep yurtiçinde açtım ve büyük ilgi gördü. Amacım, eserlerimi daha geniş kitlelerin görmesiydi. Yurtdışından aldığım teklif beni onurlandırdı" dedi.

ED(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)