Seyfi GÜL/FOÇA (İzmir), () - ÖZGÜR Kıyat ve özel orkestrası, Ege Hatırası Yaz Konserleri dizisine Foça'dan başladı. Kendisi de bir asker çocuğu olan Kıyat, Demokrasi Meydanı'nda ki ilk konserde Balyoz davasından tutuklu askerlerin serbest bırakılmasından duyduğu memnuniyeti belirterek şarkılarını onlara ve yol gözleyen çocuklarına ithaf etti.
Konser, 'Deniz Üstü Köpürür' türküsü ile başladı. Baba emekli Koramiral Atilla Kıyat da konseri en ön sırada izledi. Özgür Kıyat, 2 saate yakın süren konserde halk türkülerinden Rumca parçalara, Balkan havalarından Kazım Koyuncu-Yeni Türkü-Cem Karaca-Zülfü Livaneli ezgilerine kadar 30'a yakın şarkıyı meydanı dolduran 1500'e yakın kişiye birlikte söyledi. Buzukisi ve söylediği Rumca şarkılarla Hasan Ovalı, kanun solosuyla Dimitris Vasiliadis, Sezen Aksu'nun 'Gülümse' ve Balkan türküsü 'Vay Benim Halime' ile vokalist Selin Bor Kıyat dinleyicilerden büyük alkış aldı.
Foçalılarla birlikte 'Bilmem Şu Feleğin Bende Nesi Var' türküsünde karşılıklı düet yapan Özgür Kıyat veda konuşmasında kendisinin de 2.5 yaşında çocuğu olduğunu vurgulayarak birkaç gün önceki "Babalar günü"nü bazı evlatların yaşayamadığını söyledi. Kıyat, "Hem bir asker çocuğuyum, hem babayım. Babalar gününde, baba hasreti çeken çok arkadaşım vardı. Dün onların Balyoz kumpasından tutuklu babaları eve döndü. Bu günü ben de onlarla birlikte babalar günü olarak kutluyorum. Tüm şarkılarım onlara olsun" dedi.
Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ da, bu bayrak altında yaşamalarını sağlayan Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının önünde sevgi ve saygıyla eğildiğini belirtirken tahliye edilen Balyoz tutuklusu komutanlara 'Geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Demirağ, "Türkiye iyi günler görecek. Bir şahsın mutlu olabilmesi için lazım gelen şey kendisi için değil kendisinden sonra gelecekler için çalışmasıdır" diyerek Özgür Kıyat'a çiçek ve plaket takdim etti. Kıyat konserini Zülfü Livaneli'nin "Duvarlar" ve Cem Karaca'nın "Obur Dünya" şarkılarını söyleyerek bitirdi.
Özgür Kıyat Ege Hatırası Yaz Konserleri dizisi 21 Haziran Seferihisar Ürkmez Gençlik Merkezi, 23 Haziran Sığacık Meydanı, 24 Haziran Kuşadası İsmail Cem Meydanı, 25 Haziran Marmaris Atatürk Meydanı ve 26 Haziran Datça Amfi Tiyatro'da devam edecek.

FOTOĞRAFLI