MUĞLA'daki Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ile kömür ocaklarının özelleştirilmesine tepki için Türkiye'nin çeşitli illerinden gelerek Ankara'da toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşları, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ellerindeki tabutla yürüdü.
Türkiye'nin çeşitli illerinden sabah saatlerinde Ankara'ya ulaşan işçiler, Sıhhiye Toros Sokak'ta toplandı. Türk-İş öncülüğünde gerçekleştirilen eyleme, KESK, DİSK, Yol-İş, Petrol-İş'in yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşları destek verdi. Eyleme bazı CHP milletvekilleri de destek verdi. Celal Bayar Bulvarı üzerinde toplanan grup üyeleri burada kortej oluşturup, Kurtuluş'taki Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na yürüdü. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önüne gelen grup üyeleri burada yanlarında getirdikleri tabutla Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in temsili cenaze namazını kıldı.
Yapılan temsili gösterinin ardından kalabalığa seslenen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Yatağan ve diğer ilçelerdeki özelleştirmelere izin verilmeyeceğini ve 30 Mart yerel seçimlerinde milletin gereken cevabı vereceğini söyledi. Açıklama nedeniyle polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı öğrenildi.