ÖZELLEŞTİRME İdaresi'nin, İzmir'deki Alsancak Limanı için yaptığı planla ilgili eylül ayında İdare Mahkemesi'nde dava açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yürütmeyi durdurma kararı aldırdığı kruvaziyer limanındaki ticaret alanı büyüklüğü ve Meles deltasının yük limanına dönüştürülmesiyle ilgili yeni planı beklemeye başladı. Belediyenin, Özelleştirme İdaresi'nin planda ısrar etmesi halinde yine dava açacağı belirtildi.
İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’nin de tepki gösterdiği ilk plana İzmir Büyükşehir Belediyesi karşı çıktı. Belediye, Alsancak Kruvaziyer Liman Alanı içinde 1.25 olarak belirlenen emsal değerin yüzde 63'ünün ticari alan olarak düzenlenmesinin kabul edilemeyeceğini; liman alanı içinde bu yoğunlukta ticaretin yer almasının liman arkası bölgesi planlarının gerçekleşmesini engelleyebileceğini, trafik yükü ve sirkülasyonunu arttıracağını savunarak dava açtı. Danıştay 6'ncı Daire Başkanlığı, açılan davaya ilişkin 11 Ekim 2012 tarihinde verdiği kararla yürütmeyi durdurdu.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, yürütmenin durdurulması ardından yeni plan hazırladı. Bu planda AVM alanı küçültüldü ancak, turizm-ticaret büyütüldü. Ticaret için ayrılan alan yine yüzde 63 oldu. Plan, görüşlerini bildirmeleri için eylül ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’ne gönderildi. İki belediye de plandaki olumsuzluklara dikkat çeken yanıtlar verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çevre Düzeni Planı’nda 75 hektar olan liman alanının 125 hektara çıkarılmasına dikkat çekerek, Meles Deresi ile Altınyol arasında kalan Meles Deltası Alanı’nın da 'Liman Alanı'na dahil edildiğin saptandığına dikkat çekti.
Meles Deltası’nın, taşmalara ve yağışa bağlı olarak sulak alan niteliği taşıyan kesimleri ile kentin ekolojik yönelimi ve peyzaj düzenleme potansiyeli açısından dikkat çekici bir bölgesi olduğu belirtilerek, Meles deltasının kuşların kent içinde konakladıkları önemli bir durak noktası olması itibariyle de önem taşıdığını vurguladı
"TAŞKIN, DERE YATAĞI DİKKATE ALINMADI"
Büyükşehir Belediyesi, planla ilgili Meles’in aynı zamanda üzerindeki piknik alanı ile insanların yoğun olarak kullandıkları bir rekreasyon alanı olduğu görüşünü bildirdi. Belediye, İZSU’nun bu planlarda Meles Deresi için ayrılan genişliğin sadece mevcut Meles Deresi ana yatağını içerdiğini, taşkın dere yatağının dikkate alınmadığını vurguladı. İZSU’nun Meles Deresi yatağının genişletilmesi veya taşkın debisinin alınabilmesi amacı ile mevcut duruma ilave yeni taşkın yatağı açılması ve dere yatağına paralel temizlik amacı ile servis yolu oluşturulması gerektiği şeklinde görüş bildirdiği uyarısı yapıldı.
"ULAŞIM YÜKÜ ARTACAK, ÇÖZÜM ÖNERİSİ YOK"
Belediye, ulaşım açısından limanı çevreleyen Alsancak Yeni Kent Merkezi planlarının ticaret ve turizme yönelik potansiyelleri içerdiğini hatırlatırken Alsancak Konteyner Yük Limanı bitişiğinde Alsancak Kruvaziyer Limanı’nın yer alması nedenleriyle kentin ulaşım yükünün artacağını, fiziksel plan kararı olarak herhangi bir çözüm önerisi getirilmediğini bildirdi. Bu nedenle söz konusu planların ulaşım açısından yeniden değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.
"TİCARİ ALAN ORANLARI YİNE YÜKSEK"
Büyükşehir Belediyesi, kruvaziyer limanla ilgili öneri planda ise, projenin karasal kısmında, ekonomik değer yaratacağı öngörülen otel ve konaklama birimleri ile kiralanabilir ticari alanların yine çok yüksek oranda yer aldığını vurguladı. Belediye, alanın yüzde 63.71'inin ticaret alanı (AVM, ticari ofis ve bürolar, yüzde 3 sökülüp takılabilir ticari birimler) ayrılarak kruvaziyer limanların vermekle mükellef olduğu temel hizmetler sıralamasında ticari fonksiyonların ön sıraya geçtiğini, ticari alanların bölge ulaşımına getireceği yükün çözümüne yönelik önerilerin yer almadığının görüldüğünü kaydetti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kruvaziyer Limanı Alanına yönelik hazırlanan plan değişikliği önerilerinin, ticari fonksiyonların Alsancak Liman Arkası Uygulama İmar Planı’nda karşılanması nedeniyle, yolcu taşımacılığına hizmet verecek biçimde yeniden irdelenmesi, yürürlükteki plan kararları gözetilerek bütün halinde hazırlanması gerektiği görüşünü Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na bildirildi.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na 3 ay önce iletilen görüşlere göre plana son halinin verilmesi bekleniyor. Büyükşehir ve Konak Belediyesi görüşleri doğrultusunda düzenlemeler yapılmaması halinde ilk planının yürütmesini durduran Büyükşehir Belediyesi’nin askıya çıkacak plana itiraz edecek ya da yine iptal istemiyle mahkemeye başvurabilecek.