Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/BALIKESİR, ()- GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Necdet Özel, "Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman yüce milletimizin gözbebeği ve en güvendiği kurum olmuştur ve hep böyle kalacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet özel bugün Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'la birlikte Balıkesir'de Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen törene katıldı. Saat 16.00'da başlayan törende 16'sı kadın, 13'ü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden olmak üzere bin 86 astsubay diploma sevinci yaşadı.Törene Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, KKTC Askeri Ataşesi Kurmay Albay Cemal Volkan, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da katıldı.

Törende mezun astsubaylara ve ailelerine seslenen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, "Tarih boyunca ülkemiz bulunduğu coğrafyanın jeostratejik özelliğine bağlı olarak, caydırıcı gücü yüksek, güçlü bir orduya ihtiyaç duymuştur. Askerine 'Mehmetçik' diyen, şehadeti en yüce mertebe olarak kabul eden aziz milletimiz yüce değerlere sahip çok necip bir millettir. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu yüce milletin ordusu şerefini gururla taşımaktadır. Bugün silahlı kuvvetlerimiz sahip olduğu imkan ve kabiliyetleri, modern teknolojiye dayalı caydırıcı gücü, ulusal ve uluslararası görevlerde ortaya koyduğu başarılı çalışmaları, dünya barışına katkıları ve tüm bunları gerçekleştiren yüksek nitelikli ve eğitimli personeli ile dünya ordularının gıpta ile takip ettiği çok önemli bir güç haline gelmiştir. Bu sebeple de milletimizin ve devletimizin bekasının teminatı olan silahlı kuvvetlerimiz her zaman yüce milletimizin gözbebeği ve en güvendiği kurum olmuştur ve hep böyle kalacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.



"ASTSUBAYLARLA İLGİLİ İYİLEŞTİRME YETERLİ OLMASA DA YAPILDI"

Astsubay okullarının günümüzde ön lisans eğitimi veren yüksekokul düzeyine çıkarıldığını anımsatan Orgeneral Özel, "Bu silahlı kuvvetlerimizin belkemiği olan sizlerin yetiştirilmesine verilen önemi göstermektedir. Mali ve sosyal konularla ilgili olarak 2012 yılında başlattığımız kapsamlı iyileştirme çalışmaları sonuçlarını vermiş ve personelimizin moral ve motivasyonunun arttırılması, görev şartlarının iyileştirilmesi, mesleki gelişimini sağlayacak tedbirlerin alınması, ilave sosyal imkanların genişletilmesi, aidiyet duygusunun kazandırılması ve geliştirilmesi ile diğer kamu personeline sağlanan haklar ile paralel haklara sahip kılınması maksadı ile yürütülen mevcut çalışmalarda aralıksız devam etmekte ve tarafımdan titizlikle takip edilmektedir. Bunun bu tören vesileyisiyle çok iyi bilinmesini istiyorum" diye konuştu.

Orgeneral Özel, konuşmasının ardından dönem birincisi Yakup Yıldırım'a diplomasını verdi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar dönem ikincisi Türkislam Kurt ve dönem üçüncüsü Fatih Dirin'e diplomalarını sundu. Törende daha sonra öğrenci alayı sancağı devir teslimi yapıldı. Mezuniyet töreni geçit töreni ile son buldu.

AİLENİN GURURU OLDU

Dönem birincisi Yakup Yıldırım, törenin ardından annesi Gülafe ve babası Murat Yıldırım'la sevincini paylaştı. Annesinin öperek kutladığı Yıldırım, böyle zorlu bir eğitimden geçerek okulu birincilikle bitirmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Uzman çavuşken astsubay olduğunu ve subaylığa geçmeyi hedeflediğini belirten Yıldırım, "Devletimiz, ailelerimiz ve komutanlarımız büyük emek vererek bizi yetiştirdi. Onlara layık olmaya çalışacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI