DENİZLİ'nin dünyaca ünlü ören yerlerinden, tarihi eserleri ve travertenleriyle tanınan Pamukkale'nin işletmeciliğini yapan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nde (TÜRSAB) kamu çalışanları görevlendiriliyor. Denizli Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü'nde çalışan iki işçi ile İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli sağlık memurunun, TÜRSAB emrine verildiğini söyleyen CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, "Devlet memurları ve işçileri kamuya ait idarelerde hizmet verir. Özel sektörün emrine kamu çalışanının verilmesi hiç etik bir durum değil" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2006 yılında Vali Hasan Canpolat döneminde yapılan protokolle 2016 yılına kadar işletmesini Denizli İl Özel İdare Müdürlüğü'ne devrettiği Pamukkale'yi 30 Mart yerel seçimleri öncesi geri aldı. Denizli'nin büyükşehir olması nedeniyle İl Özel İdare Müdürlüğü'nün 30 Mart 2014 tarihinde kapanarak tüzel kişiliğinin sona ereceğini gerekçe gösteren Bakanlık, sözleşmeyi tek taraflı feshetti. Denizli İl Özel İdaresi, 2013 yılında tüm giderler düştükten sonra kente 17 milyon 960 bin lira gelir sağlayan Pamukkale'nin protokol haklarının Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne geçmesi gerektiğini ileri sürdü ve sözleşmenin tek taraflı feshedilemeyeceğini Bakanlığa bildirdi. Ancak, Denizli'nin Valilik ve milletvekilleri nezdinde yaptığı girişimler sonuç vermedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın döner sermaye işletmesi DÖSİM tarafından geçtiğimiz 23 Aralık'ta alınan kararla Pamukkale'nin kapı girişleri, turnikeler, antik havuz ve antik havuzdaki satış yerlerinin işletme hakkı TÜRSAB'a verildi. TÜRSAB yetkilileri yılın ilk günü Pamukkale'ye gelerek devir işlemlerine başladı. Pamukkale Ören Yeri içerisinde bulunan ve Denizli İl Özel idaresi'ne ait araç ve eşyalar görevliler tarafından çekilerek, yerine Bakanlık ve TÜRSAB görevlilerince yenileri yerleştirildi, hizmetlerin aksamaması için gerekli tüm hazırlıklar tamamlandı. TÜRSAB yetkilileri üç kapıya ve antik havuzun girişine kendi elemanlarını yerleştirirken, antik havuzun içindeki satış yerleri de Bilimtur tarafından işletilmeye başlandı.
Yılda ortalama 1 milyon 700 bin turistin giriş yaptığı Pamukkale Örenyeri'nin işletmesini yapan TÜRSAB'ın emrinde kamu çalışanı çalıştırılması CHP kanadının tepkisini çekti. Denizli Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü'nde çalışan kamu işçileri İlker Ateş ile Suzi Omurca'nın travertenlerin bulunduğu bölgede sucu olarak çalıştırıldığını, ayrıca antik havuz başında da İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli olan sağlık memuru Ömer Akdemir'in görevlendirildiğini söyleyen CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, "Pamukkale'de özel sektörün emrine verilen kamu işçilerinin durumu çarpık özelleştirme politikaları ve işletme sistemlerinin geldiği noktayı çok iyi anlatıyor. Maalesef devletin personelini ne şekilde çalıştırdığını takip etmek zorlaştı. Devlet memurları ve işçileri kamuya ait idarelerde hizmet verir. Özel sektöre ait bir iş yerinde kamu görevlisini görevlendirmek hiç etik değil. Bu insanların maaşlarını devlet verecek, hizmeti özel sektör alacak. Bu sistem ve anlayışı kabul etmek mümkün değil" diye konuştu.

FOTOĞRAF