Tolga ÖZBEK - Murat ÇAKIR - Faik KAPTAN / İstanbul, () -İSTANBUL Atatürk Havalimanı Batı 4 Genel Havacılık Apronu'nda meydana gelen yer kazasında, Yıldırımlar Holding'e ait Global Express tipi uçak, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yakıt tankerine çarptı.

İnişten sonra hangara gitmek üzere taksi yapan uçağın pilotlarının, gece taksi yaparken ortadaki sarı çizginin olmaması nedeniyle park halindeki Emniyet'e ait tankeri görmedikleri iddia edildi.

Geçen hafta meydana gelen olayda, N79AY tescilli uçağın sağ kanat ucu ile hücum tarafı ağır hasar görürken, olay sırasında tankerde yakıt bulunmaması muhtemel bir faciayı önledi.

Amerikan tescilli Global Express tipi uçak, kazanın ardından bakım yapılmak üzere hangara çekildi. Konuyla ilgili olarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü soruşturma başlattı.

YER KAZALARI ARTIYOR

Atatürk Havalimanı'nda genellikle yolcu uçaklarının bulunduğu bölgedeki yer kazaları gündeme gelirken, Genel Havacılık'ta ise son günlerde artan olaylar dikkat çekiyor. Hangar inşaatları nedeniyle taksi yolları daralırken, çizgilerin ve uyarıların azlığı ise kazaya davetiye çıkarıyor.

TÖ-MÇ-FK (CO)