Mehmet AKTARAN / İstanbul, () ENGELLİLER Haftası etkinlikleri kapsamında, omurilik felçlileri yararına, “Engelsiz yaşam için Zumbathon" adlı etkinlik düzenlendi. Partiye katılanlar, Zumba Fitness eğitmenleri eşliğinde dans ederek spor yaptı.



Ataköy Ahmet Cömert Spor Salonu'nda Engelliler Haftası kapsamında Omurilik Felçlileri Gençlik ve Spor kulübü tarafından “Engelsiz yaşam için Zumbathon" adlı bir etkinlik düzenlendi. Omurilik felçlileri yararına 25 TL'ye satılan biletlerini alarak gelen katılımcılar, sahneye çıkan Zumba Fitness eğitmenlerine eşlik etti. Dans tutkunlarının doyasıya dans ederek spor yaptığı etkinliğin “Zumbathon parti" adıyla farklı sosyal sorumluluk projeleri kapsamında sürdürüleceği belirtildi.

'ya konuşan Zumba Fitness eğitmenleri, “Engelli engelsiz herkesin dans edebileceğine inanıyoruz. Engelli ağabeylerimiz ablalarımız için buradayız.Toplumun gün geçtikçe daha da bilinçleneceğine inanıyoruz. Zumbathon dernek yararına, Zumba eğitmenlerinin sahne aldığı, Zumba severlerin etkinlik alanında doyasıya yayılıp dans ederek spor yaptıkları bir etkinliktir. Bu ilk Zumbathon partisi oldu. Bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz. Birçok dernek yararına Zumbathon yapılıyor" dediler.

ZUMBA NEDİR?

Zumba, dünyaca ünlü şarkıcı Shakira'nın dans hocası Beto Perez tarafından geliştirilen eğlenceli ve kolan fitness ve dans programı. Zumbathon ise, zumba eğitmenlerinin bu dans ve sporu, sosyal sorumluluk projelerine dönüştürmesine deniliyor.

MA(CT) (FOTOĞRAFLI)