ŞANLIURFA'da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hakları Daire Başkanı Abdullah Özbay, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) yaptığı araştırmalarda dünya gelinde 5- 17 yaş arasında yaklaşık 218 milyon çocuğun çalıştığını, bu rakamların Türkiye ve dünya için kaygı verici olduğunu söyledi.
Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce '12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü' etkinlikleri kapsamında Şair Nabi Kültür Merkezi'nde toplantı düzenlendi. Toplantıya Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Tepe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hakları Daire Başkanı Abdullah Özbay, kurum amirleri ve çocuklar katıldı.
Toplantıda konuşan ve Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) yaptığı araştırmalarda dünya gelinde 5-17 yaş arasında yaklaşık 218 milyon çocuğun çalıştığını ifade eden Özbay, bu rakamların kaygı verici olduğunu söyledi. Türkiye'de yürütülen çalışmalara yalnız kamu kurumlarının değil, ilgili sivil toplum örgütleri, gönüllü kuruluşlar, işçi sendikaları, eğitimciler ve medyanın da destek olması gerektiğini belirten Özbay şunları söyledi:
"12 Haziran Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü aslında toplumsal bir bilincin artırılmasıyla ilgili bir gündür. Çocuklarımızın yarınlara güvenle bakabilmesi, onlara sağlayacağımız imkanlarla doğrudan ilişkilidir. Çocuklarımıza hak ettikleri sosyal ve ekonomik ortamlar oluşturmayı ve çocuk işçiliğinin son bulmasını temenni ediyorum."
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol ise çocuk işçiliğinin dünyada bütün ülkelerin önemli sorunlarının başında olduğunu vurgulayarak, "Çocuk işçiliği dünya gündeminde en üst seviyede yer alması gereken ivedi olarak çözüm bekleyen bir sorundur" diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)