Ferhat ATACAN/ÖZALP(Van), ()-VAN’ın Özalp ve Saray İlçelerinde 3 ayrı bölgede yıldırım düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı.

İlk olay, akşam saat 18.00 sıralarında Saray İlçesi’ne bağlı Zincirkıran Köyü'ünde meydana geldi. Köy yakınlarındaki arazide peynir otu toplayan 55 yaşındaki Şemsiye ve 50 yaşındaki akrabası Halise Dinçer’in üzerine yıldırım düştü. Ambulansla Özalp Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Şemsiye Dinçer, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Bir başka yıldırım düşmesi olayı ise yine Saray İlçesi’ne bağlı Kapıköy Mahallesi’nde yaşandı. Evinin önünde çalışan 39 yaşındaki Hecice Günaydın adlı kadın yıldırım düşmesi sonucu yaralandı. Ambulansla Özalp Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Günaydın tedavi altına alındı. Aynı saatlerde bir başka yıldırım düşmesi olayı ise Özalp İlçesi’ne bağlı Yukarı Çavdarlık Mahallesi’nde meydana geldi. İlçeye 37 kilometre uzaklıkta bulunan mahallede yıldırım düşmesi sonucu arazide hayvan otlatan 14 yaşındaki Muhammet Keleşoğlu yaralandı. Özalp Devlet Hastanesi yetkilileri yıldırım düşmesi sonucu yaralanan 3 kişinin sağlık durumunun iyi olduğunu bildirirken, yağışlı havalarda vatandaşların daha dikkatli olmalarını istediler.

FA(FE/SSA)