ÖZALP (Van), () - VAN'ın Özalp Kaymakamlığı, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi aileleri belirleyip iftar yemeği verirken, 400 yoksul aileyede çeşitli yardımlarda bulundu.
Özalp Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Ramazan ayı boyunca çalışmalarını sürdürdü. İhtiyaç sahibi aileleri tespit eden ekipler, yardımları ulaştırırken Ramazan ayı boyuncada ailelere iftar verildi.
Ailelere verilen yardımların yanında psikolojik ve sosyal desteklerin sağlandığınıda belirten Kaymakam İsmail Çiçek, 400 aileye yardım yapıldığını söyledi. Kaymakamlık tarafından hazırlanan gıda paketleri ve para yardımının yanı sıra Türk Kızılay'ının da et yardımında bulunduğunu belirten Kaymakam Çiçek şu bilgileri verdi: 
"Başımızın tacı olan şehit yakınları ve gazilerimize, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, kanaat önderlerine, kurum amirlerine, muhtarlara, köy korucuları ile esnafa toplu iftarlar düzenleyerek birlik ve beraberlik içinde Ramazan ayını geçirdik. Özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin problemleri Aile Kültür Merkezi ve Özalp Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi tarafından giderildi ve bundan sonrada onların yanında olmaya devam edeceğiz."

FOTOĞRAFLI