MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde, geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanıp bitkisel hayata giren tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu 26 yaşındaki Huban Öztoprak’ın tedavisi devam ederken, ailesi ve arkadaşlarının hastanedeki endişeli bekleyişi sürüyor.
Datça’ya gösteriye giden İstanbul Kumbara Görsel Tiyatro Grubu’nun 10 oyuncusunu taşıyan minibüs, geçen cumartesi günü Seyirtepe Mevkiisinde, karşıdan gelen hafriyat kamyonuyla çarpıştı. 8 tiyatrocu yaralandı. Yaralılar İlçedeki hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralılardan 7’si tedavilerinin ardından taburcu edilirken, minibüsün arka koltuğunda sıkışan ve durumu ağır olan tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Huban Öztoprak’ın ise Özel Yücelen Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde solunum cihazına bağlı olarak tedavisi 6 gündür devam ediyor. Doktorların bitkisel hayata girdiğini açıkladığı Öztoprak’ın ailesi ve yakınları ise bir an olsun hastanede ayrılmayıp, gelecek iyi haberleri bekliyor.
Kaza anında Öztoprak’ın yaralandığı minibüste bulunan tiyatrocu arkadaşı Vural Bingöl, olayı anlatırken şunları söyledi:
“Dalaman’a uçakla indikten sonra Marmaris’e geldik. Organizatör arkadaşımızla birlikte Datça’ya doğru yola çıktık. Hava yağışlıydı. Yaklaşık 5-10 dakika yol aldıktan sonra kaza meydana geldi. Birden bire bir çarpma sesi duyduk ve hepimiz bir yerlere dağıldık. Ortalık bir anda karıştı. Arkadaşlarımızın pek çoğunun yüzünde cam parçaları vardı. O sırada Huban’ı fark edemedik. Kendisini aramaya başladım. Kendisini cam kenarında, suratına büyük bir darbe almış olarak yaralı buldum. Arkadaşlarımızdan Erhan ambulans gelene kadar Huban’ın başında durdu. Sonrasında da hastaneye getirildi. Kazayla ilgili durum bu. Virajı alamayan kamyon Huban’ın olduğu yere çarpıyor durum bundan ibaret."
BAKANLIKLARDAN TELEFON GELİYOR
Öztoprak’ın yakın arkadaşı oyuncu Ceren Girgin ise kazadan sonra pek çok telefon aldıklarını belirterek “Olayın duyulmasının ardından oyuncu, yönetmen, yapımcılar olmak üzere pek çok kişiden 'geçmiş olsun' mesajı aldık. Kültür Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri de telefonla bizlere ulaştı. Gerekli olması halinde ambulans helikopteri, acil olarak gönderebileceklerini bildirdi” dedi.
Arkadaşı Huban’ın yaşama sevinci olan ve inatçı biri olduğunu belirten Girgin, “Bu sebepten bir an evvel ayağa kalkacağına inanıyoruz. 'Elde Var Hayat' dizisinde oynarken birlikte çok eğlenirdik. Herkes için bir abla, kardeş bir dosttu. Çok iyi biri olduğu için herkes onun için bol bol dua ediyor” diye konuştu.
OFİS AÇACAKTIK
Ceren Girgin, Huban ile ileriye yönelik planları olduğunu da aktarıp “Önümüzdeki sene kendisiyle bir ofis açmak istiyorduk. İş olarak da oyuncu eğitmenliği ve ajans olarak hizmet verecektik” dedi.
AMELİYAT ŞARTLARI YOK
Özel Yücelen Hastanesi Başhekimi Tolga Çakmak, genç oyuncunun sağlık durumu ile ilgili bilgi verdi. Başhekim Çakmak, “Hastamız cumartesi gününden bu yana yoğun tıbbi tedavi görmekte. Ancak şu ana kadar istediğimiz randımanı almış değiliz. Halen beyindeki ödem ve fonksiyon bozuklukları devam etmekte. Umutla tedavisine devam ediyoruz. Şu anki durumunda ameliyattan ziyade klinik tedavisine daha büyük önem veriyoruz. Bu nedenle hastamızın şu an için ameliyat olması söz konusu değil. İçerisinde bulunduğu klinik durumdan kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

DEB(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)