İSTANBUL Fatih İlçesinde sayılan oylar, İlçe seçim kurulunun belirlediği Fatih Spor Kompleksine getirilmeye başlandı.

Sabah saat 08.00’da başlayıp saat 17.00’da sona eren oy verme işleminin ardından okullarda sayılan oylar Fatih Spor Kompleksi'nde bulunan İlçe Seçim Kurul Başkanlığına getirdi. Polis ekipleri Fatih Spor Kompleksi içinde ve girişinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Sandık başkanları, oy torbaları ve tutanaklarıyla birlikte seçim kuruluna geldi. Polis nezaretinde içeri giren sandık başkanları, bulundukları bölge önüne gelerek oyları teslim etti.

Oyların İlçe seçim kuruluna geldigi sırada Fatih Belediye Başkanı ve başkan adayı Mustafa Demir ve İstanbul Milletvekili Haldun Ertürk ile beraberinde bir grup gelerek ziyarette bulundu. Seçim kurulunda görevli bir grup MHP'li, Mustafa Demir ve beraberindekilerin yaptıkları ziyarete, ziyaretin yasak olduğunu belirterek tepki gösterdi. Tepkinin ardından Spor Kompleksi Bahçesinde iki grup arasında kısa süreli arbede yaşandı.

SEÇİM GÖREVLİLERİ OYLARI TESLİM ETMEKTE SIKINTI YAŞADI

Arbede yaşandığı sırada bazı sandık görevlileri oylarını teslim etmek için içeriye girmek istedikleri sırada kapıda yoğunluk yaşandı ve polis ekipleri spor kompleksi içerisine sadece sandık başkanlarını almak istemesi üzerine gerginlik yaşandı.

UK (MK)  (FOTOĞRAF)