Ersin ERCAN/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'nde oturan öğretmen İsmet Akyol, 30 Mart seçimlerinde belediye sınırları dışındaki köyde sandık başkanı olarak görevlendirilmesi nedeniyle belediye başkanlığı için oy kullanamayacak olmasına tepki gösterdi. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na dilekçe yazarak oy kullanmasının sağlanmasını isteyen Akyol, olumsuz cevap gelirse yargıya başvuracağını söyledi.
Çaycuma Burunkaya Şehit Emrah Kartal Ortaokulu'nda görevli Türkçe öğretmeni İsmet Akyol, 30 Mart seçimlerinde İlçe Seçim Müdürlüğü tarafından ilçeye bağlı Esenlik Köyü'nde sandık başkanı olarak görevlendirildi. Esenlik Köyü'nün belediye sınırları dışında olması nedeniyle belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve kendi mahalle muhtarlığı için oy kullanamayacağını belirten Akyol, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na dilekçe yazarak bu sorunun çözülmesini istedi.
30 Mart seçimlerinde kendisi gibi belediye sınırları içinde oturmasına rağmen köylerde görevlendirilen binlerce öğretmen ve memurun belediye başkanlığı için oy kullanamayacağını ifade eden Akyol, bunun düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Seçme ve seçilme hakkının Anayasal bir hak olduğunu ifade eden Akyol, şöyle konuştu:
"Ben sandık başkanı olarak görev almaktan rahatsız değilim. Aksine önemli bir görev olarak kabul ediyorum. Ancak Anayasal hakkımı da kullanmak istiyorum. Seçimlerde ikamet ettiğim Çaycuma'da oy kullanabilme olanağının sağlanmasını istiyorum. Nasıl yurt dışında yaşayanlar için sandık açılıyorsa, benim gibi belediye sınırları dışında görev yapacaklar için bir gün önce sandık kurulabilir. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'ndan olumlu bir cevap geleceğini düşünüyorum. Aksi halde yargıya başvuracağım."

EE(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)