KIRIKKALE'nin Yaylacık mahallesinde emekli hakim Abbas Ceran'ın park halindeki otomobilinin motor bölümüne giren yavru kedi, gelen itfaiye ekibi tarafından çıkaralamayınca, çağrılan otomobil tamircisi tarafından çıkarıldı.
Abbas Ceran'ın eşi Funda Ceran kediyi evinde besleyeceğini söyledi.
Ankara'dan, Kırıkkale'nin Yaylacık Mahallesi 18'nci Sokak'ta bulunan hasta bir yakınına ziyarete gelen emekli hakim Abbas Ceran, 06 EZ 5030 plakalı otomobilini yolun kenarına bıraktı. Ziyaret sonrası Ankara'ya dönmek isteyen Ceran, otomobilinin üzerinde 'Arabanın motor bölümünde kedi yavrusu var' notu buldu, bir süre sonra da kedi sesi duydu. Aracından kedi yavrusunu çıkarmayı başaramayan Ceran'ın yakınları, Kırıkkale Belediyesi itfaiyesi'nden yardım istedi. Gelen itfaiye ekiplerinin uzun süren uğraşısına rağmen yavru kedi çıkarılamadı. Ekipler, 'Bu bizim işimiz değil' diyerek geri döndü.
Bu kez Kırıkkale Sanayisi'ndeki bir oto tamircisinden yardım talebinde bulunuldu. Otomobilin motor bölümünde akünün altına giren yavru kedi, yaklaşık 3 saatlik çaba sonrası güçlükle çıkarıldı. Otomobil sahibi Ceran, "Önce belediye itfaiyesi, ardından tamircilerin uzun uğraşları sonucu yavru kediyi çok şükür sağ olarak çıkardık. Bizi 3 saat yolumuzdan alıkoymasına rağmen sağ olarak çıkarılmasına sevindik" dedi. Emekli hakim Abbas Ceran'ın eşi Funda Ceran ise ailece yavru kedinin bir zarar görüp, ölmesine gönüllerinin hiçbir zaman razı olamayacağını belirterek, "Ankara'ya götürüp evimde besleyeceğim" dedi.


EG(AY/AK) (FOTOĞRAFLI)