KADIKÖY'de kontrolden çıkan otomobil, park halindeki bir otomobil ile aydınlatma direğine çarptıktan sonra takla attı. Kaza sonrası sürücü ve yanında bulunan bir kadın yaralandı. Kazada otomobilden fırlayan teker ise, bu sırada hırsızlık olayı nedeniyle inceleme yapan polis ekiplerinin bulunduğu restoranın çatısına düştü.

Kaza, saat 02.30 sıralarında Erenköy Şemsettin Günaltay Caddesi Bostancı istikametinde meydana geldi. İddiaya göre, Burak Özer idaresindeki 34 BK 4265 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Kontrolden çıkan araç, önce park halindeki 48 M 6517 plakalı otomobile, ardından da kaldırım üzerinde bulunan elektrik direğine çarparak takla attı. Kazada sürücü Burak Özer yaralanırken, yanında bulunan Damla Uras araç içinde sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Damla Uras, itfaiyenin kısa süren çalışması sonrasında sıkıştığı yerden çıkarıldı. 2 yaralı ambulanslarla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

"HALEN ŞOKTAYIZ"

Otomobilden fırlayan teker ise, bu sırada hırsızlık olayı nedeniyle inceleme yapan polis ekiplerinin bulunduğu restoranın çatısına düştü. Polisler ve dükkan sahibi kazayı şans eseri yara almadan atlattı. İtfaiye ekipleri, otomobilden fırlayarak restoranın çatısına düşen tekeri, merdiven yardımıyla indirdi. Görgü tanığı restoran sahibi Tahsin Karaman, "Halen şoktayız. Nasıl olduğunu anlamadık. Bizim iş yerimize hırsız girdiği haberi gelince bizde dükkanımıza geldik. Polis ekipleri olay yeri incelemesi yaparken biz de kenarda duruyorduk. Araç çok süratliydi. Direğe ve bizim park halindeki aracımıza çarptı. Biz kaçmaya çalıştığımız sırada lastik üstümüze doğru geldi. Bizi direk kurtardı aslında direk olmasa üstümüze geliyordu" dedi.

"ARAÇ ÇOK HIZLI GELDİ"

Kaza sırasında balkonda olduğunu söyleyen mahalle sakini Zeliha Topoğlu ise, "Otomobil çok hızlı geldi. Park halindeki araçlara ve elektrik direğine çarptı. Sonra da takla attı. İçinde 2 yaralı vardı" diye konuştu. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

HK (İY) (FOTOĞRAFLI)