Orhan AKTUĞ/ LAPSEKİ,(Çanakkale),() - ÇANAKKALE'nin Lapseki İlçesi'nde, öğlende başlayan ve aralıklarla süren şiddetli sağanak yağmur, ilçede hayatı felç etti. Sağanak nedeniyle Kirazlıdere Deresi taşarken, derenin kıyısından geçen otomobil sel sularına kapıldı. Araçtaki 2 kişiden biri kurtulmayı başarırken, 75 yaşındaki Doğan Sabuncu sularına kapıldı. 
İlçede saat 11.00 sıralarında aralıklarla yağan sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Güneşli olan ve aniden kapanan hava nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Mazgal ve rögarlar taştı. Yollardaki su birikintileri nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Belediye ekipleri, ilçede çalışma başlattı. Etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Çanakkale Boğazı'na dökülen Kirazlıdere Deresi taştı. Debisi bir anda yükselen derenin kıyısından geçen, Ankara'dan ilçeye tatile gelen, Doğan Sabuncu yönetimindeki otomobil, akıntıya kapıldı. Çanakkale Boğazı Gürecealtı Mevkii'ne sürüklenen araçtan 75 yaşındaki Hikmet Akçay, çıkmayı başardı. Yaklaşık 200 metre sürüklenen otomobil, bir ağaca takıldı. Araç sürücüsü Sabuncu'nun otomobilde olmadığı görüldü. İhbar üzerine AFAD, jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri arama ve kurtarma çalışması başlattı. Sel sularına kapılan araçtan kurtulmayı başaran Hikmet Akçay'ın ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Gürece Köyü sakinlerinden Mustafa Yavuz, "Yağış çok ani ve çok şiddetli oldu. Köyümüzde dere kenarında bulunan su motorları ve 4 çeker traktörlerimiz sele kapıldı. Yıllardır bu kadar şiddetli yağış görmemiştik. Yaklaşık 1 ay önce de bölgemizde buna yakın şiddetli yağış oldu. O zaman can kaybı olmamıştı. Kayıp olan Doğan Sabuncu abimiz çok mülayim bir kişi. Kendisi her yaz Ankara'dan Kirazlıdere'deki yazlığına gelir. Yazlığa giden yol derenin kıyısından geçiyor. Kendisi Lapseki'de kurulan pazardan alışveriş yapmış, yazlığına dönerken derenini sığ yerinden geçmek üzereyken sel sularına kapılmış. Yanındaki arkadaşı Hikmet Akçay bir süre sonra araçtan fırlamış ve derede sürüklenerek denize kadar ulaşmış. O sırada deniz kenarındaki evinde bulunan yakınlarından yardım istemiş. Denizde 200 metre kadar açığa ulaştıktan sonra selin etkisini kaybetmesiyle kendini kıyıya atabilmiş. Fakat Doğan Sabuncu abimizden haber alamıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI