Muhammet KAÇAR/ PAZAR, (Rize),()– RİZE’nin Pazar İlçesi’nde eski model otobüsü restorana dönüştüren, üstüne de daha fazla müşteri ağırlayabilmek için kat yaptıran  Cevahir Sayın ve Mehmet Yılmaz, yol kenarına park ettikleri 'Zuğa Kebabüs' adını verdikleri seyyar lokantada müşteri ağırlamaya başladı.
Cevahir Sayın ve Mehmet Yılmaz, içini düzenleyerek restorana dönüştürdükleri 1986 model otobüsü Melyat mevkiinde, Karadeniz Sahil Yolu'nun kenarına park etti. Ancak lokantaya dönüştürdükleri otobüsün içindeki koltuk sayısının yetersiz olacağını düşünen iki ortak buna da çare buldu. Aracın üzerine de, masa ve sandalyeler konulabilmesi için  20 metrekarelik, kendi ifadeleri ile 'teras' yerleştirdi. Müşterileri hem otobüsün içinde, hem de merdivenle çıkılabilen aracın üstündeki terasta ağırlamaya başlayan ortaklar,  oldukça ilgi gören ve kebap çeşitlerinin sunulduğu restorana, Lazcada 'Deniz' anlamına gelen Zuğa kelimesini kullanarak, 'Zuğa Kebabüs' adını verdi.
LAZ İŞİ OLDU
Büyük şehirlerde benzer şeyleri gördüklerini anlatan Cevahir Sayın, “Karadeniz sahilinde yoktu. Biz de yapalım dedik. Biraz laz işi oldu” derken, ortağı Mehmet Yılmaz da, “Yolda kaldınız, yemek yok. Bir telefonla otobüsü oraya getirebiliriz. Bu işin şakası ama herkesi bekliyoruz. Daha iyi yer olursa ileride otobüsü oraya götürebiliriz” ifadelerini kullandı. 

FOTOĞRAFLI