DÜZCE'de, özel halk otobüsü işletmecileri belediyenin ücretsiz seyahat kartı dağıtmasına tepki göstererek, her ay 6-7 bin Lira zarar ettiklerini söylediler.
Halk otobüsü işletmecileri akşam saatlerinde Düzce Belediyesi önünde eylem yaptı. Eylem için halk otobüsü işletmecileri yaklaşık 20 otobüsle, belediyenin önündeki alana girmek istedi. Polis engeline takılan sürücüler, belediyenin önündeki İstanbul Caddesi'nde araçlarını park ettiler. Polis araçlara park cezası keserken, otobüs işletmecileri ve sürücüleri belediye önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Hamit Seyis, vatandaşların mağdur olmaması için akşam toplandıklarını belirterek, "Bizler burada bu hizmeti verebilmek için trilyonlar harcadık ve hala harcamaya devam etmekteyiz. Bu harcadıklarımıza karşılık elbette para kazanmayı hedefledik. Ancak belediyemiz üzerimize kabus gibi çöktü. Ne dediysek hep red geldi. Onbinlerce kişiye ücretsiz seyahat kartı verildi. Vatandaşlardan 10 Lira kart bedeli alındı. Ben bedava taşıyorsam neden bedava verilmedi bu kartlar? Alınan bu paraların tek bir kuruşu bile biz esnaflara verilmedi. Taşıma işini belediye yaparken böyle bir uygulama varmıydı. Bizler resmen peşkeş çekiliyoruz, üzerimizden prim yapılıyor" dedi. Dayanacak güçlerinin kalmadığını söyleyen Seyis, "Ağustos ayından bugüne kadar kimimiz evini, kimimiz yerini, kimimiz aracını sattı. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. 6 aydan beri her ay 6 ila 7 bin lira zarar ettik. Para kazanamadığımızı üzerine basa basa söylememize rağmen hiçbir yetkili bize yardımcı olmadı. Hatta tehditvari konuşmalarla yapmaya mecbur olduğumuzu söylediler" diye konuştu.
48 halk otobüsünün bulunduğu ifade eden Seyis, araç içerisinde bilet satmak istediklerini, gereksiz duraklarını kaldırılmasını, serbest kartlar konusuna çözüm bulunmasını, avans binişin bire düşürülmesini, ücretsiz pazar yeri araçlarının iptal edilmesini, yıllık alınan alt yapı harcının kaldırılmasını ve şehir merkezine giren korsan minibüslerin kaldırılmasını istedi.