AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde kendisini otistik çocuklara adayan yazar Aslı Gencer Tunçyürek, uyguladığı rehabilitasyon programıyla onları yaşama kazandırıyor.
Nazillili yazar Aslı Gencer Tunçyürek'in girişimleriyle Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen uzman öğretmenler ve gönüllü kuruluşların yardımıyla otistik çocuklar, havuzda rehabilite ediliyor. Nazilli'de hizmet veren bir eğitim kurumunun havuzunda 13 otistik çocuğun haftada üç gün, birer saat havuzda tedavi gördüğünü belirten Tunçyürek, "İki öğenciye bir öğretmen düşüyor ve bu rehabilitasyonun faydalarını görmeye başladık" dedi. Tunçyürek ayrıca otistik çocukların hareket sorununu ortadan kaldıran program sayesinde, çocukların kilo almadığını kaydetti.
HAVUZ İYİ GELİYOR
Otistik çocukların, rehabilitasyon sonrası kendilerine zarar verecek davranışlarda bulunmadıkları yönünde ailelerden bilgi aldıklarını anlatan Tunçyürek, "Havuzda yapılan çalışma sayesinde otistik rahatsızlığı bulunan çocuklar, günlük yaşamlarında daha mutlu ve eğitime açık oluyor. Çocukların havuzdaki rehabilitasyondan sonra daha sakin, uyumlu ve verilen komutlara doğru cevap verdiklerini gözlemledik" diye konuştu. Rehabilitasyon programına katılan otistik çocukların aileleri ise çocuklarının, çalışmaların ardından bazı takıntılardan kurtulmaya başladıklarını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI