OSMANİYE Halk Eğitimi Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda açılan kurslara katılan Suriyeli mülteciler, Türkçe okuma ve yazmayı öğreniyor.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında Ülkü İlkokulu'nda açılan kursları ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Suriyeliler'in, Türkçe okuma ve yazmayı öğrenerek, sosyal yaşamlarını daha kolay sürdürebilme imkanı bulacaklarını söyledi. Suriyeliler'in muhtarlar aracılığıyla Türkçe öğrenmek için kuruma talepte bulunduğunu ve kurs açıldığını kaydeden Kadir Kılıç, "Eğitim, insanın en temel ve insani hakkıdır. Türkçeyi öğrenmek için talebin onlardan gelmesi mutluluk verici. Biz bu talepleri geri çevirmiyor, gereğini yapıyoruz" dedi.
Amaçlarının Suriyeli misafirlerin sosyal hayatta uyum sorunu yaşamaması için iyi iletişim kurmalarına, çevredeki tabelaları, ulaşım araçlarındaki yazıları okumalarına ve anlamalarına katkı sağlamak olduğunu belirten Kılıç, şu anda kent merkezinde 5 okuma yazma kursunda 100 civarında yetişkin Suriyeli'nin eğitiminin devam ettiğini vurguladı. Kılıç, "Kendi öğretmenlerimizle Türkçe okuma yazma kursları açıyoruz. Suriyeli anne babalar çocuklarıyla birlikte kursa katılıyorlar, çok neşeli ve faydalı geçiyor. Muhtarlıklar aracılığı ile bizlere talep gelmesi halinde yeni kurslar açmaya devam edeceğiz. Çok gayretli ve istekliler. Türkçeyi hızlı bir şekilde öğreniyorlar. Kursun sonunda Suriyeli vatandaşlarımız en azından okuyup yazabilecekler" diye konuştu.
Kılıç, ayrıca Suriyelilerin kaldığı çadır kentte 3 bin eğitim gören öğrenci olduğunu da sözlerine ekledi.
Kursa katılan Suriyeliler ise Türkçe öğrenmelerinin kendileri için büyük avantaj olacağını söyledi.