İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE'de, sosyal medya üzerinden örgütlenen yaklaşık 200 öğrenci, Manisa'nın Soma İlçesi'nde hayatını kaybeden madenciler için yürüyerek faciayı protesto etti.
Çoğunluğunu lise, dershane ve üniversite öğrencilerinin oluşturduğu kalabalık grup Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Yakalarına siyah kurdele takan ve işçi yeleği giyip baret takan grup daha sonra yürüyüşe geçerek Palalı Süleyman, Dr. Ahmet Alkan, Atatürk ve Dr. Sadık Ahmet Caddesi güzergahını kullanarak şehir merkezini dolaştılar. Grup, yürüyüş sıorasında kendilerine destek veren vatandaşların da yakalarına siyah kurdele taktı.
'Her gün kömür kokardı, bugün ölüm kokuyor', 'Sen çizmelerini çıkartma güzel insan biz insanlığımızı giyelim', 'Yedirdiğin her lokma temiz, bırak kirlensin sedye' gibi dövizler taşıyan ve yüzlerini kömür karasına boyayan gençlere vatandaşlarda yürüyüşe katılarak destek verdi.
Yaklaşık yarım saat süren yürüyüş sonunda yeniden Cumhuriyet Meydanı'na gelen ve burada bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra Soma faciasında hayatını kaybeden madenciler için dua edip, olaysız dağıldılar.

İE(OA/AAA) (FOTOĞRAFLI)