OSMANİYE'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.
Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki tören alanında gerçekleştirilen kutlama törenleri, Vali Vekili Dr. Mehmet Hüseyin Nail Anlar, Belediye Başkanı Kadir Kara, Başsavcı Mustafa Yabanoğlu Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ersin Kaya ile siyasi parti, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin Atatürk Anıtı'na çelen sunmasıyla başladı.
Ardından mehter takımı eşliğinde Envar'ul Hamit Camii'ndeki şehitliğe kadar Kurtuluş yürüyüşü düzenlendi. Şehitlikteki program sonrasında Garnizon Komutanlığı 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı Gazinosu'nda 'Türk Silahlı Kuvvetleri Şükran Ziyareti' gerçekleştirildi.
Daha sonra yaklaşık 2 bin kişinin toplandığı tören alanına gelen Nail Anlar, Kadir Kara ve Kurmay Albay Ersin Kaya, halkın bayramını kutladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuvayi Milliye Mücahitleri Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Hasan Özdemir, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Mehter takımı, halk oyunları gösterisi ve şiirlerin okunmasının ardından hafta içi düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kadir Kara şunları söyledi:
"92 yıl önce bugün vatan evlatlarının, namus için, bayrak için, ezan için bir araya geldiği mukaddes bir gündür. 92 yıl önce bugün, Osmaniye'nin yiğit insanlarının kurtuluş savaşı destanını yazdığı, bizlere bağımsızlığı armağan ettiği gündür. 7 Ocak, aziz şehitlerimizin kanları ile yazdığı kurtuluş savaşımızda bir yürek olmuş vatan evlatlarının düşman karşısında asla eğilmeyeceğini cihana ispatladığı gündür. 7 Ocak namustur, 7 Ocak ezandır, 7 Ocak vatandır. Mutlu şehrin yiğit insanları Palalı Süleyman'ın, Rahime Hatun'un, Kelce Ali'nin torunları. Dünün hesaplarını kapatamayan emperyalist güçler, şimdi de bin yıllık kardeşliğimiz bozarak aynı planlarını hayata geçirmek istiyorlar. Türlü oyunlarla memleketimize bela ve musibetler getirmek istiyorlar. Aziz milletimizin, dün olduğu gibi kardeşliğimizi bozmak isteyenlere, ülkemizi karıştırmak isteyenlere karşı bir yumruk gibi cevap vereceğine olan imanımız tamdır. Vatanımız için canları hiçe sayan, güzel Osmaniye'mizi düşman işgalinden kurtaran başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle yad ediyorum. Onların bizlere emanet ettiği güzel Osmaniyemizi her alanda örnek ve mutlu şehir yapmak üzere, başta valiliğimiz olmak üzere tüm kamu kurumlarımızla, tüm siyasi partilerimiz ve tüm sivil toplum kuruluşlarımızla el birliği, gönül birliği içerisinde çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Allahım, şevk ve gücümüzü arttırsın, utandırmasın. Bizleri bu güzel vatanı emanet eden şehit ve gazilerimize layık kılsın."
Tören, kutlama mesajlarının okunmasının ardından sona erdi.