İbrahim EMÜL / OSMANİYE, () - TOROSLAR Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), Osmaniye'nin Yeşilyurt Mahallesi'nde yapılan 180 dairelik TOKİ konutlarına elektrik bağlanması için müteahhit firma veya TOKİ tarafından kendilerine herhangi bir başvuru yapılmadığını açıkladı.
1 aydır elektriksiz yaşan söz konusu TOKİ sakinlerinin, elektrik olmadığı için üst katlara da su çıkmadığını, 21'inci yüzyılda elektriksiz ve susuz yaşadıklarını belirterek eylem yapmasının ardından TEDAŞ'tan yazılı açıklama yapıldı. TEDAŞ'ın sorumluluk bölgesinde sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzı sağlamak adına yasal mevzuatlar çerçevesinde faaliyet gösterdiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:
"Bu kapsamda gelen kayıtların tümünü hem yasal mevzuat kuralları gereği, hem de hizmet kalitesi anlayışımız gereği eşit şekilde değerlendiriyoruz. Öncelikle belirtmek isteriz ki, yasal mevzuat gereği yeni enerji taleplerinde, çoklu kullanıcının bulunduğu yapılarda, iş sahibi adına yüklenicisi tarafından elektrik tesislerinin devri talep edilmektedir. Habere konu olan Osmaniye Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan konutların, elektrik ihtiyacını karşılayacak olan elektrik tesislerinin devri için yüklenicisi veya TOKİ tarafından kurumumuza herhangi bir başvuru yapılmamıştır. Gerekli belgeler tamamlanarak elektrik tesislerin devir talebinde bulunulması durumunda, vatandaşların talebi en kısa zamanda çözümlenecektir."
FOTOĞRAFLI