OSCAR Ödüllü sinema oyuncusu Michael Douglas, bir İtalyan gazetesindeki röportajında, Türkiye’de televizyonu bile olmayan ıssız bir köydeki bir halı imalatçısının kendisini ismiyle tanımasından duygulandığını anlattı. Douglas’ın bahsettiği halıcının Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Çamköy Köyü’nden, Himmet Kahraman olduğu ortaya çıktı.
2011 yılının haziran ayı sonlarında Bodrum’a yanında eşi Catherina Zeta Jones ile birlikte tatilen gelen ve sadece muhabirleri tarafından görüntülenen Oscar ödüllü Amerikalı sinema oyuncusu Michael Douglas, İtalyan Corriere Della Sera Gazetesi’nin eklerinden Sette’ye verdiği röportajda Türkiye tatilinde kendisini duygulandıran bir olaydan bahsetti. 69 yaşındaki aktör Michael Douglas, "Hayatımda beni etkileyen ve iz bırakan güzel anılar arasında Türkiye’nin televizyonu bile olmayan ıssız bir köyünde, halı imalatçısının ismimi söyleyerek beni tanıması da var" dedi.
O HALICI İTÜ MEZUNU VE 4 DİL BİLİYOR
O halıcının, Bodrum’a bağlı Çamköy’deki Ümmetoğlu Halıcılık Turizm ve Ticaret Limited Şirketi’nin sahibi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunu 38 yaşındaki Himmet Kahraman olduğu ortaya çıktı. Dört dil bilen evli ve bir çocuk babası Kahraman olayı çok iyi hatırladığını belirterek şunları söyledi:
"Douglas köyde halı üretip, sattığımız mağazaya girince hemen kendisini tanıdım ve sohbet ettik. Yöresel ürünlerden incir, üzüm ikram ettik, çok memnun kaldı. En güzel halı ve kilimlerimizden ikisini beğendi. Halı dokuyan kadınlarla sohbet edip halının dokunuşunu izledi, bilgi aldı. Bu olayı unutamamış olması bizim içinde hoş bir sürpriz oldu."