ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde Kazan Ortaokulu öğrencileri, oluşturulan Öğrenci Meclisi Başkanı'nı seçmek için sandık başına gitti. 15 öğrencinin yarıştığı seçimde 126 oy alan 7-C sınıfı öğrencisi Samet Duman Okul Meclisi Başkanı, 99 oy alan Sümeyra Şahin de Meclis Başkan Yardımcısı oldu.
Okulun 920 öğrencisinden 874'ünün oy kullandığı seçimi Okul Müdürü Muzaffer Yılmaz, Sosyal Bilgiler öğretmenleri Salih Yörük ve Seher Çalışkan'ın yönetti. Aday olan öğrenciler sınıflarda 5'er dakikalık konuşma yaparak projelerini anlatıp, oy istedi. 10 günlük propaganda süresinde adaylar, hazırladıkları afişleri de okulun çeşitli yerlerine astı.
Bisküvi kutularından yapılan oy sandıkları kuruldu, her sandıkta 3'er öğrenci görevlendirildi. Oy verme yerine adayların fotoğraflarının da bulundu oy pusulaları ile 'evet' mührü konuldu. Sabah saat 08.30'da başlayan oy verme işlemi saat 12.00'de tamamlandı.
Seçim sonuçlarını açıklayan Okul Müdürü Muzaffer Yılmaz, katılımın yüksek olması ve seçim takvimi boyunca öğrencilerin yürüttüğü propagandalardan dolayı tüm adayları tebrik etti. Öğrenci Meclisi Başkanı seçilen Samet Duman da yaptığı kısa konuşmada, "Seçim çalışmalarını arkadaşlarımla birlikte yürüttüm. Yapabileceklerimin sözünü verdim" dedi.