Burak GEZEN/ÇANAKKALE, ()- ÇANAKKALE'de bir grup ortaokul öğrencisi, Soma'daki maden faciasında işçi ölümlerini protesto etmek için toplandı. Oturma eylemi yapan öğrenciler, "Soma'daki işçilerin canlarını vermesi üzerine biz de burada oturma eylemi yaparak tepkimizi göstermeye çalışıyoruz. Bizim gibi bilinçli insanların olmasını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.
Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulu'nda bir grup öğrenci, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında ölen işçileri anmak ve tepkilerini dile getirmek için Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Değişik sınıflardan öğrencilerin arasına katılan Ecrin ve Eren isimli iki küçük çocuğun A4 kağıtlarına yazdığı 'Dünyada en temiz şey senin çizmelerin' ve 'sesiz olun madencilerimiz uyuyor' yazısı dikkat çekti. Meydanda oturma eylemi yapan öğrenciler, şunları söyledi:
"Soma'daki işçilerin canlarını vermesi üzerine biz de burada oturma eylemi yaparak tepkimizi göstermeye vermeye çalışıyoruz. Bizim gibi bilinçli insanların olmasını sağlamaya çalışıyoruz" dedi. Bir saat boyunca oturma eylemi yapan öğrenciler, ölen işçiler için sonrasında saygı duruşunda bulundu. Sonrasında İstiklal Marşı'nı okuyan öğrenciler, dağıldı.

BG(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)