GAZİANTEP Otobüs- Kamyon ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Cengiz Polat, Ortadoğu'ya yük götüren birçok kamyon şoförünün, bölgede yaşanan iç karışıklık ve adam kaçırma olayları yüzünden tedirginlik yaşadığını söyledi.
IŞİD (Irak Şam İslam Devleti), İskenderun Limanı'ndan Musul'un Geyara Termik Santrali'ne mazot taşıyan 28 Türk TIR şoförünü rehin almasının ardından konuşan Gaziantep Otobüs-Kamyon ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Cengiz Polat, Ortadoğu ülkelerine yük götüren çok sayıda şoförün tedirginlik yaşadığın söyledi.
Artan akar yakıt fiyatları yüzünden ciddi maddi zorluklar içinde bulunduklarını ifade eden Polat, "Esnafımız zaten şehir içi nakliyelerde artan mazot fiyatları yüzünden maddi külfetler yaşıyor. Bölgemizden özellikle Ortadoğu ülkelerine sevkıyat yapılıyor. Burada ise savaş ortamı var. Esnafımız ekmek parası kavgası ile can kavgasını bir arada yaşıyor. Devletimizin buna bir an önce çözüm bulması gerekiyor. Onlarca kişi aradı Musul'da yaşanan olayları söylüyor. Esnafımıza sahip çıkılmıyor. Yurt içinde trafik cezaları, mazot parası derken yurt dışında da can korkusu başladı. Irak'a giden bir şoförümüz 15-20 gününü yolda geçiriyor. Çocuklarına evine ekmek parası götürmeye çalışıyor, üzerine de can kaygısı başladı. Şu anda esnafımız perişan halde, buna bir çözüm bulunmalı, devletimiz bu işe al atmalı" diye konuştu.

EB(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)