SAMSUN, SİNOP, ORDU, AMASYA/ - ORTA Karadeniz'de kar yağışı yerini soğuk havaya bırakırken, kapalı olan toplam 1109 köy yolunun açılması için de yoğun bir çalışma başlatıldı. Samsun, Ordu ve Amasya'da eğitime ara verilmesinin ardından kendilerini sokağa atan çocuklar ve gençler, karın keyfini doyasıya yaşadı.
Orta Karadeniz'de kar yağışı etkisini yavaş yavaş yitirmeye başladı. Samsun'da dün gece itibariyle kesilen kar yağışı bugün yerini güneşli ve soğuk havaya bıraktı. 1 derece olan hava sıcaklığı nedeniyle yollardaki buzlanmaya karşı, İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri ana yollar üzerinde tuzlama çalışması yaptı. Kapalı olan 423 köy yolunun açılması içinde tüm ekipler seferber olurken, kar yağışının durması çalışmalara da olumlu yönde katkı sağladı. Samsun'da bugün de eğitime ara verilmesi nedeniyle bunu fırsata çeviren çocuklar ve gençler, kar topu oynayarak karın keyfini yaşadı.
Ordu'da bugün eğitime ara verilirken yüksek kesimlerde bir metreyi aşan kar kalınlığı 382 köy yolunu ulaşıma kapatttı. Amasya'da okullar bugün tatil olurken, 96 köye ulaşım sağlanamıyor.
208 köy yolunun kapandığı Sinop'ta ise, zincirsiz trafiğe çıkan araçlar, yolda kaldı. İl Özel İdaresi ekipleri iş makineleriyle kapanan yolları açmak için çalışmalarını hızlandırdı.