ORTA Karadeniz'de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edilirken, toplam 742 köy yolu da ulaşıma kapandı. 
Samsun'da dün gece başlayan kar yağışı hayatı felç etti. Bu sabah da etkili olan kar yağışı nediniyle 313 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri çalışma başlattı. Öte yandan don olayına karşı da tuzlama çalışmaları gerçekleştirildi. Kar yağışı sonrası kent beyaza bürünürken çocuklar da karın keyfini çıkardı. Çocuklar, kartopu oynayıp, kardan adam yaptı. Kar yağışının şiddetini artırması ve kar kalınılğının yüksek kesimlerde yarım metreyi aşması üzerine Samsun valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda il genelindeki tüm okullar bugün tatil edildi. Kar yağışının durumuna göre okulların yarınki durumunun bu akşam belli olacağı belirtildi. ORDU'DA OKULLAR 2 GÜN TATİL OLDU
Ordu'da da Vali Kenan Çiftçi, yaptığı açıklamada Karayolları, Özel İdare ve Belediye ekiplerinin karla mücadeleyi sürdürdüğünü, birçok köyde elektrik ve telefon hatlarında arızalar meydana geldiğini söyledi. Vali Çiftçi, birtakım kar tedbirleri aldıklarını belirterek, "Özel İdare'den 76 ekip 102 araç, Karayolları'ndan tam donanımlı 14 ekip ve Belediye ekiplerimiz çalışıyor. Anayollarda şu an itibariyle kapalı yolumuz yok. Engelli ve hamile memurlarımızın bugün itibariyle idari izinli olmaları için de karar aldık. 13 belde, 211 köy, 68 mahalle yolumuz kapalı" dedi. Vali Çiftçi Altınordu, Aybastı, Çaybaşı, Çamaş, Çatalpınar, Fatsa, Gölköy, Gülyalı, Kabataş, Korgan, Kumru, Ulubey, Ünye ilçelerinde 1 gün; Akkuş, Gürgentepe, İkizce İlçeleri'nde ise eğitim öğretime 2 gün ara verildiğini açıkladı. 
SİNOP'TA 218 KÖY YOLU KAPANDI
Sinop'ta da kar yağışı nediniyle 218 köyle ulaşım kesildi. kapanana köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi tarafından başlatılan çalışmaların devam etitği belirtildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezinde kar kalınlığı 10, yüksek kesimlerde ise 90 santimetreye ulaştı. Kent merkezinde de buzlanmaya karşı sokaklar tuzlandı. Buzlanma oluşurken, zincirsiz yola çıkan sürücüler yolda kaldı. Sürücülerin yardımına çevredeki vatandaşlar koştu. Araçlar zincir takılarak buzlu yoldan çıkarıldı. Öte yandan kar yağışına en çok sevinen yine çocuklar oldu. Sinop'ta kar nedeniyle Türkeli İlçesinde Akcabük köy okulu tatil edildi. 
ÇORUM'DA ÜÇ KİŞİ SOBADAN ZEHİRLENDİ
Tüm yurdu etkisi altına alan kar ve soğuk hava Çorum'da da etkisini gösterdi. Çorum'da soğuk hava nedeniyle şehir merkezinde don yaşanmasına neden oldu. Kentte hava sıcaklığı sıfırın altında 2 dereceye kadar düştü. Soğuk ve dondurucu hava nedeniyle belediye tarafından şehrin çeşitli noktalarına yapılan süs havuzları buz tuttu. Diğer yandan üç kişi sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Cahit Kumru (48), Hüseyin Kumru (16) ve Osman Öksüzoğlu (27), tedavi altına alındı. Üç kişinin Sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. 
Öte yandan Meteoroloji 10'uncu Bölge Müdürlüğü yetkilileri bölgede kar yağışının yarın da devam edeceğini belirtti.