Mesut ÇATAK-Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU ve Düzce'de bulunan orman şefliklerine bağlı ekipler, olası orman yangınlarına karşı güçlerini test etti. Ormancıların tüm teçhizatları kontrol edilerek yangınlara müdahale hızları ölçüldü.
Bolu Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Bolu ve Düzce'de bulunan orman işletme şefliklerinin yangın söndürme ekipleri, Bolu Aladağ'da düzenlenen performans tatbikatına katıldı. Olası yangınlara karşı hazır bekleyen ekipler arazözlerle tatbikat alanına geldi. Ekiplerin tüm teçhizatları ve kıyafetleri kontrol edilirken, daha sonra yangına müdahaleleri test edildi. Yakılan ateş ormancılar tarafından söndürülürken ayrıca anız yangınlarında kullanılan su perdesi tekniği de uygulanırken orman işletme şefleri ve orman mühendisleri ekiplerin performanslarını değerlendirdi.
Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin orman ve orman kaynaklarını her türlü tehlikelere karşı korumak için faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, "Ormanların yangınlara karşı korunmasında çok aktif görevlerimiz var. Koruma faaliyetlerini icra edecek personelimizle birlikte yangın mevsiminin başlaması nedeniyle tatbikat gerçekleştiriyoruz. 13 arazöz, 4 dozer, 1 ekskavatör, 1 kepçe, 10 yangın ilk müdahale aracı ve 10 adet greyder ile birlikte bölgemizde çıkan yangınlara müdahale edeceğiz" dedi.

MÇ,TB(MÇ/BT) (FOTOĞRAFLI)