BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde, dün motosiklet ile servis aracının çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren 39 yaşındaki Güray Ertan ve 32 yaşındaki Orhan Aksu gözyaşları arasında toprağa verildi. İşçilerin mesai arkadaşları kazanın yolun asfaltlanmaması yüzünden meydana geldiğini öne sürerek belediyeyi suçladı.
Orhangazi ilçesi Göl yolu üzerinde dün saat 19.30 sıralarında bir otomotiv fabrikasında çalışan Güray Ertan 16 VL 974 plakalı motosikletiyle arkadaşı Orhan Aksu ile birlikte İznik Gölü Piknik alanına gitti. Burada bulunan Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübüne ait poligonda eğitim atışı yapan ikili daha sonra yine motosiklete binerek Orhangazi’ye  dönmek için yola çıktı. Güray Ertan, kullandığı motosikletin kontrolünü kaybederek karşı yönden gelen 40 yaşındaki Cüneyt Vardar yönetimindeki16 VU 245 plakalı servis minibüsüne çarptı. Kazada ikisi de evli 2 çocuk babası olan Güray Ertan ile Orhan Aksu yaşamını yitirdi.
TOPRAĞA VERİLDİLER
Kazada yaşamlarını yitiren Güray Ertan ve Okan Aksu bugün toprağa verildi. Okan Aksu için Orhangazi Gazi Orhanbey Camii’nde öğle namazından sonra cenaze namazı kılındı. Okan’ın son yolculuğuna uğurlandığı cenaze törenine AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Orhangazi Belediye Başkanı DP’li İsmail Tartar ve vatandaşlar katıldı. Okan Aksu, cenaze töreni sonrasında Orhangazi mezarlığında toprağa verildi. Aynı kazada yaşamını yitiren Güray Ertan da içinde aynı saatte Orhangazi’ye bağlı Yeniköy Beldesi’nde cenaze namazı kılındı. Güray Ertan sevenlerinin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. Ertan, Yeniköy mezarlığında toprağa verildi.
MESAİ ARKADAŞLARI TEPKİ GÖSTERDİ
Orhangazi’de uzun süredir altyapı çalışmaları nedeniyle asfaltlanmayan yolda meydana gelen trafik kazası, arkadaşlarını kazada yitirin işçilerin tepkilerine neden oldu. Güray Ertan ve Okan Aksu’nun mesai arkadaşları trafik kazasından yolu asfaltlamayan Orhangazi Belediyesi’ni sorumlu tuttu. Ertan ve Aksu son yolculuğuna uğurlandığı saatte iş arkadaşları da mesailerini tamamladıktan sonra servis araçları kaza yerinde durdu. Otobüslerden inen yaklaşık 100 kişilik Grup yol kenarında basın açıklaması yaptı.
Fabrika çalışanları adına açıklama yapan Petrol-İş Sendikası Bursa Şube Yöneticilerinden Faruk Söyler, yolların iki tarafının da kazılıp gelişi güzel kapatıldığı Ööne sürerek, "Yollarda can güvenliğimizi hiçe sayıp trafiğin yoğun akan bölgesinde yetkili merci olan Belediyemiz bu olayı görmezden gelip kaza ve can kayıplarını görmüyor mu? Neden bir önlem almıyor? Neden burayı asfaltlamıyor? Daha kaç kişinin ocağı sönecek? Kaç kişinin canı yanacak? Kaç tane anne baba eş ve çocuk geride kalacak" dedi.  
Fabrika çalışanları daha sonra otobüslere binerek ayrıldı.