SİVAS'ta 5 gün önce geçirdiği beyin kanaması sonucu dün hayatını kaybeden ve bağışlanan organlarıyla 5 hastaya umut olan üniversite öğrencisi Peydullah Barak için Cumhuriyet Üniversitesi'nde tören düzenlendi. 23 yaşındaki Barak'ın cenazesi, sınıf arkadaşlarının gözyaşları arasında memleketi Burdur'a gönderildi.
Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin Kimya Mühendisliği Bölümü 2'inci sınıf öğrencisi ve aynı zamanda kentte amatör futbol liginde mücadele eden Demirspor'un sağ bek oyuncusu Peydullah Barak, 22 Mart'ta gittiği halı saha maçına hazırlanırken soyunma odasında beyin kanaması geçirdi. Kaldırıldığı Numune Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde 4 gün tedavi gören Barak'ın dün öğle saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi tarafından organları bağışlanan Barak, kalbi, akciğeri, karaciğeri ve böbrekleri ile nakil bekleyen 5 hastaya umut oldu. Gece yapılan operasyonla organları alınarak nakil bekleyen hastalara gönderilen Barak için bugün öğle saatlerinde eğitim gördüğü Cumhuriyet Üniversitesi'nde tören düzenlendi.
Mühendislik Fakültesi Dekanlığı önünde düzenlenen törene, Cumhuriyet Üniversite Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Sivas Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci, öğretim üyeleri, Barak'ın sınıf arkadaşları, Demirspor kulübündeki hocaları ve takım arkadaşları ile yakınları katıldı. Üniversiteli gencin tabutunun üzerine Demirspor kulübünde giydiği forma konuldu. Barak'ın tabutu üzerine karanfil bırakan sınıf arkadaşları ise gözyaşlarını tutamadı. Törende gözyaşları içinde konuşan Kimya Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Durmazuçar, "Kelimelerle anlatmak çok zor. Öğrencimizi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Kendisini çok severdik, arkadaşları da çok severdi. Arkadaşları cumartesi gününden beri kendisini yalnız bırakmadılar. Kederli ailesine ve öğrencilerimize başsağlığı diliyorum" dedi.
Daha sonra İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan dua etti. Üniversiteli gencin cenazesi gözyaşları arasında memleketi Burdur'a gönderildi. Barak'ın cenazesine katılmak üzere sınıf ve takım arkadaşlarından oluşan 50 kişilik bir grup da Burdur'a gitti.

GC(EA/AAA) (FOTOĞRAFLI)