SAMSUN’da özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi gören 59 yaşındaki Zeynep K.'nın beyin ölümü gerçekleşince ailesi organlarını bağışladı. Zeynep K.'nın 2 böbreği ve 2 korneası alınarak nakil yapılacak hastanelere gönderildi.
Amasya’nın Merzifon İlçesi’nde yaşayan Zeynep K., evde rahatsızlanınca bir hafta önce Samsun Medical Park Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalbi duran Zeynep K., müdahale ile hayata döndürüldü ve yoğun bakım servisine alındı. Yoğun bakımda tedavisi süren Zeynep K.'nın bugün beyin ölümü gerçekleşti. İl Sağlık Müdürlüğü Organ Nakil Samsun Bölge Koordinasyon ekibi kadının yakınlarıyla görüşerek organlarını bağışlamaları için ikna etti. Görüşme sonrasında Zeynep K.’nın 2 korneası ve 2 böbreği yakınları tarafından bağışlandı. Hastanede yapılan ameliyatla alınan organlar nakil olacak hastaların bulunduğu hastanelere gönderildi.
Samsun İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal Türkiye'de yaklaşık 29 bin kişinin organ nakli için beklediğini belirterek, "Bu kişilerin bir kısmı hayatlarını kaybediyor. Organ bağışı ile insanlar hayata tutunabiliyorlar. Biz de toplum olarak organlarımızı bağışlayarak destek olmalıyız. Bilindiği üzere, tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar dünyada olduğu gibi, ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından birisidir. İleri derecede kalp, karaciğer ve böbrek yetmezliği olan bazı hastaların tedavileri ancak organ nakli ile mümkün olabilmektedir" dedi.