SİVAS'ta, beyin ölümü gerçekleşen 71 yaşındaki Nimet Şahin'in karaciğeri ve böbrekleri, Malatya'da bekleme listesinde olan 3 hastaya nakledilmek üzere alındı.
Koyulhisar ilçesine bağlı Aydınlar köyünde yaşayan 4 çocuk annesi Nimet Şahin, 3 Ocak'ta beyin kanaması geçirdi. Yakınları tarafından Suşehri Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Şahin, hayati tehlike kaydıyla Sivas Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. 3 gündür hastanenin anestezi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Şahin'in dün öğlen saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine hastane yetkilileri, organ nakli konusunda Şahin'in ailesiyle görüştü. Ailenin organ bağışı kararı üzerine, Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nden Doç.Dr. Turgut Pişkin ve Op. Dr. Yahya Özel ile Sivas Devlet Hastanesi'nden Op.Dr. Nuretin Bolat'ın yer aldığı 13 kişilik ekip, yaklaşık 3,5 saat süren operasyonla Şahin'in karaciğerini ve böbreklerini aldı. Nimet Şahin'in alınan organları 3 hastaya nakledilmek üzere karayoluyla Malatya'ya gönderildi.
Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başında yer alan Doç.Dr.Turgut Pişkin, "Organ bağışının çok kutsal bir iş olduğunu söylemeyi bir borç olarak biliyorum. Ölen hastamız 3 hastamızın hayatını kurtaracak bir organ bağışında bulundu. Toplumda herkesin organ bağışı konusunda duyarlı olmasını istiyorum. Bu hastamızın karaciğer ve her iki böbreğini aldık. Malatya'da hazırlıklar devam ediyor. Buradan giden organlar orada 3 kişiye hayat verecek. Bu hastalarımız Malatya'da bekleme listesinde olan hastalarımız. Bunlar Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelebilirler. Geceden bu yana bütün arkadaşlar büyük koşuşturmaca içindeler. Çünkü bu zaman ile yarışılan bir süreç, şimdi Malatya'da bulunan arkadaşlarımız alıcıları hazırlıyorlar. Hızlı bir şekilde bu organlar alıcılarına nakledilecek" dedi.