Oktay ÇAYIRLI/MİLAS (Muğla), () - TÜRKİYE'nin dört bir yanından üniversite ve lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Kolektif Yaz Kampı'nın 9'uncusu bu yıl Muğla'nın Milas İlçesi'nde dbaşladı. Bafa Gölü kenarında çadırlar kuran öğrenciler, heykel, fotoğrafçılık, sinema gibi atölyelerde hem eğitim alıp, hem eğlenme fırsatı buluyor.
9'uncu Kolektif Yaz Kampı, 16- 22 Temmuz tarihleri arasında yaklaşık 800 üniversite ve lise öğrencisinin katılımıyla Milas'ın Bafa Mahallesi'nde gerçekleştiriliyor. Kampın, yaklaşık 40 ilden öğrenci kolektifleri ve liselilerın katılımıyla düzenlendiğini belirten Öğrenci Kolektifleri Yürütme Kurulu Üyesi Özgür Bozkurt geçen bir yılın yoğunluğunu, yorgunluğunu atarak, yeni şeyler öğrendiklerini söyledi. Kamptaki yemeklerin ve temizliğin öğrenciler tarafından yapıldığını, güvenliğin öğrenciler tarafından sağlandığını kaydeden Bozkurt şunları anlattı:
"Aslında tam da yaz kampına uygun biçimde yaşıyor, her şeyi kolektif şekilde yapıyoruz. Gençliğin tüketerek değil, üreterek bir kamp yapmalarını sağlıyoruz. Kampımızda fotoğrafçılık, tartışma, sinema, karikatür, animasyon, halk oyunları, mızıka, tulum, bahçecilik ve vejetaryen mutfak gibi 20 ayrı atölye var. Kampımıza katılanlar bir taraftan eğlenip yorgunluklarını atarken, diğer taraftan da bu atölyeler aracılığı ile farklı konularda eğitim alabiliyorlar."
CUMARTESİ GÜNÜ İNSAN ZİNCİRİ EYLEMİ VAR
Kamp süresi boyunca çeşitli söyleşiler ve konserler de düzenlediklerini ifade eden Bozkurt şöyle konuştu:
"Üniversite veya liselerdeki sorunları kendi aramızda söyleşiler yaparak ele alıyoruz. Tartışma atölyelerine bazen tanınmış isimleri de konuk ediyoruz. Mümkün olduğunca kamp yaptığımız bölgelere bir şeyler katmaya, kazandırmaya çalışıyoruz. Yani kamp boyunca yaptığımız eserleri oralarda bırakıyoruz. Kamp yaptığımız Bafa Gölü için de bir şeyler yapacağız. Bafa Gölü'nde yaşanan kirliliğe dikkat çekmek amacıyla Cumartesi günü bir insan zinciri eylemi gerçekleştireceğiz." 
KİMSEDEN DESTEK ALMIYORLAR
Bafa Gölü'nü Koruma ve Yaşatma Platformu'nun da desteğiyle Cumartesi günü yapacakları eyleme hazırlanan öğrenciler, el ele tutuşarak gölün etrafında yürüyecek ve bir zincir oluşturacak. Kampın gerçekleştirilmesi için hiçbir kurum ve sivil toplum örgütünden destek almadıklarını belirten Bozkurt, herhangibir sponsorları bulunmadığını  vurgulayarak, "Öğrenciler tüm giderlerini kendileri karşılıyor. Sadece gittiğimiz yerde, yerelden bazı konularda destek alıyoruz. Kampın sponsorsuz yapılması bizim için önemli" dedi.
Kamp alanı içerisine öğrenciler tarafından Gezi Parkı olayları sırasında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının yer aldığı afişler de asıldı.
FOTOĞRAFLI