– ALMANYA’da kan kanseri tedavisi görürken, yaklaşık 2.5 milyon liralık servetini memleketi Ordu için bağışlayan ve 1 ay sonra vefat eden 75 yaşındaki Züver Kaya’nın parasının bir kısmıyla 32 derslikli lise yapılıyor.
60 yıldır Almanya’da yaşayan 2 çocuk babası Züver Kaya, geçen Haziran ayında Ordu Valisi Kenan Çiftçi’yi arayarak yaklaşık 2.5 milyon liralık servetini memleketi için bağışlamak istediğini söyledi. Vali Çiftçi bunun üzerine geçen yıl Haziran ayında Almanya’ya giderek Kaya ile görüştü. Züver Kaya, noter ve avukatların huzurunda Ordu Ticaret Meslek Lisesi bahçesine 32 derslikli Ticaret Meslek Lisesi yapımına katkı sağlamak amacıyla 958 bin 244 Euro, Mesudiye İlçe Hastanesi’nde kullanılmak üzere tam donanımlı ambulans alımı ve hasta odası tefrişatı için 186 bin TL bağışta bulundu. Ambulans alımı, hasta odası tefrişatından sonra lise binası için temel kazı çalışmaları da başladı. 7 yıldır kan kanseri tedavisi gören Kaya, yaptığı bağıştan 1 ay sonra yaşamını yitirirken, Kaya’nın cenazesi de memleketi Ordu’nun Mesudiye İlçesi Güzle Köyü’nde toprağa verildi.
AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu Valisi Kenan Çiftçi ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, bugün Ordu Ticaret Meslek Lisesi bahçesinde temel kazı çalışmalarını inceledi. Milletvekili Fatih Han Ünal, 2015 yılında tamamlanması planlanan okul inşaatının daha erken bir sürede bitirileceğini, müteahhitle görüşerek bir sonraki eğitim-öğretim dönemine yetiştirilmesi için çalışmaların hızlandırılacağını söyledi.
'ADI YAŞAYACAK'
Züver Kaya vefat etmeden önce Almanya’ya giderek kendisi ile protokol imzaladıklarını hatırlatan Vali Kenan Çiftçi şunları söyledi:
"Bağışlanan parayla ambulans aldık teslim ettik. Hastanede ismini taşıyan odasını yaptırdık. Şimdi de Züver Kaya okulu yapılıyor. Adı Ordu'muzun, Ordulu'muzun, burada okuyan öğrencilerimizin ve bizlerin gönlünde daima yaşayacak. Okulun 5 kat zeminle beraber yaklaşık 6 bin metre kare alanı var. 32 derslik okul olacak."
Ordu’da arsa sıkıntısı nedeniyle yeni yapılan dersliklerin mevcut okulların bahçelerine inşa edildiğini kaydeden Vali Çiftçi, "Ordu'muzda arazi sıkıntısı var. Mevcudu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz" dedi.