Mehmet AYDIN / MUŞ, () - ORDULU Şakire ve Kadim Demir çifti, arıcılık yapmak için her yıl Muş Ovasına geliyor. İlkbahar'dan bu yana Muş'ta bulunduklarını anlatan 31 yıllık arıcı Kadim Demir, "9 yıldan beri eşim beni yalnız bırakmıyor" dedi.
Çocuklarını Ordu'da bırakıp ilkbaharla arı kovanlarını kamyona yükleyip Muş Ovası'na geldiklerini söyleyen Demir çifti, geçim kaynakları olan arıları kendilerine hep örnek aldıklarını söyledi. 5 çocuğundan ikisinin evlendiğini, diğerlerini ise memlekette bırakıp geldiklerini belirten Kadim Demir, "Eşimle çadırda yaşıyor ve her zorluğu birlikte göğüslüyoruz. Sezon sonunda elde ettiğimiz balı satıyor ve geçim sağlıyoruz. Arılarımızın çalışkanlığını ise hep kendimize örnek alıyoruz. İlk zamanlar bu hayata alışamayan eşim artık benim en büyük yardımcım. O olmasa ben bu işi yapamam. Ev işlerinin yanında arılarla ilgili her türlü bilgiye sahip" dedi.
'ÇOCUKLARDAN UZAK KALMAYA ALIŞAMADIM'
Dağ hayatına alıştığını ancak çocuklardan uzak kalmaya alışamadığını söyleyen Şakire Demir ise şöyle konuştu:
"Kadim, 31 yıldır arıcılık yapıyor. Önceleri çocuklarımla birlikte çalışıyordu. Onlar evlenip bu işi bırakınca bir süre tek başına yapmaya başladı. Kendisine yardım etmek için ben de onunla birlikte gezmeye başladım. İlkbaharda gelip sonbaharda gidiyoruz. Kaldığımız çadırı, yatak odası mutfak ve banyo olarak kullanıyoruz. Yaylada ev işlerinin dışında petekleri hazırlamaktan bal alımına kadar her şey yapabiliyorum."

FOTOĞRAFLI