ORDU'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Tertip Komitesi ile görüşerek bayramı stadyumda da kutlayabileceklerine dikkat çekerek, "Muhteşem bir kalabalık burası, artık Cumhuriyet coşkusunu almıyor" dedi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90'ıncı yılı Bahçelievler Mahallesi Orgeneral İbrahim Fırtına Bulvarı tören alanında büyük coşkuyla kutlandı. Törene Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yarbay Garip Gümüş, Belediye Başkanı CHP'li Seyit Torun, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, polis, askeri ekran, öğretmen öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören kapsamında Ordu Valisi Kenan Çiftçi, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle devam eden kutlamalar halk oyunları ekibi zeybek gösterisi, şiirlerin okunması, tören yürüyüşü ve araç geçişiyle sona erdi.
Araç geçişinde en fazla ilgiyi ise hurdadan alınarak modifiye edilmiş Türk Bayrağı ve Atatürk resimleriyle süslenmiş olan 'Murat 124' arabalar gördü. Motorlu paraşüt gösterisinin de büyük ilgiyle izlendiği törenin ardından Vali Çiftçi tertip komitesini kutladı. Vali Çiftçi, "Arkadaşlarla şunu düşündük. Dedik ki geridekiler burayı göremiyor, daha farklı bir ortam da yuvarlak olabilecek ama halkın içinde nerede kutlayabiliriz. Statta mı başka bir alanda mı inşallah onu değerlendireceğiz. Muhteşem bir kalabalık" dedi.
Bayramın stadyumda kutlanabileceğine dikkat çeken Vali Çiftçi daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Vali Çiftçi, "Yine halkın içinde, komiteyle birlikte değerlendireceğiz. Biz bu kalabalığı görünce biliyorsunuz arkası yaklaşık 2 kilometre gerideydi. Konuşmalar eğlenceler burada icra edildi. Oradakiler biraz duyamadı bunu. Daha yuvarlak böyle herkesin görebileceği, yeri bunu komiteyle birlikte değerlendireceğiz. Burası artık Cumhuriyet coşkusunu almıyor" diye konuştu.