CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, cuma günü geleceği Ordu'da bir dizi ziyarette bulunacak. 31 yıl aradan sonra kentte Cumhurbaşkanı ağırlayacaklarını belirten Ordu Valisi Kenan Çiftçi, "Heyecanla bütün hazırlıklarımızı sürdürüyoruz" dedi.
31 yıl önce en son 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in ziyaret ettiği Ordu, cuma günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ağırlayacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyaretine ilişkin Ordu Valiliği ve Ordu Belediyesi başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlar da hazırlıklarını hızlandırdı. Ordu Valiliği'nin tebelası yenilenirken Cumhurbaşkanı Gül'ün cuma namazını kılma ihtimali üzerine Yalı Camii ve Orta Camii içi ile çevresinde de temizlik yapılıyor.
Vali Kenan Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı ile birlikte Ordu Belediye Başkanı CHP'li Seyit Torun'u makamında ziyaret ederek, son çalışmaları değerlendirdi. Belediye ziyareti çıkışında gazetecilere açıklama yapan Vali Çiftçi, Cumhurbaşkanı Gül'ün cuma günü Ünye İlçesi'nde karşılanacağını, Ordu Valiliği, Ordu Belediyesi, Ordu Üniversitesi, İl Jandarma Komutanlığı'nı ziyaretlerinin ardından bir takım incelemelerde bulunacağını söyledi.
Ziyaret hazırlıklarını sürdürdüklerini vurgulayan Vali Çiftçi, "31 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanımız ilimize geliyor. Bunun heyecanını yaşıyoruz. Biz dört gözle sayın Cumhurbaşkanımızın ilimize gelmelerini, ilimizi şereflendirmelerini bekliyoruz" dedi.
Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ise Cumhurbaşkanı Gül'ün Ordu'dan güzel anılarla ayrılması için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini söyledi.