ORDU Valisi Kenan Çiftçi, zamanını daha etkin ve verimli kullanabilmek amacıyla mesaiye saat 05.00'te başlıyor. Vali Çiftçi sabah arken saatlerde ilçe kaymakamlarından aldığı kar bilgileri ve fotoğraflarını da Twitter'dan takipçileri ile paylaşıyor.
Kütahya Valiliği’nden Valiler Kararnamesi ile geçen Mayıs ayında Ordu Valiliğine atanan Vali Kenan Çiftçi, her gün saat 04.00’te kalkarak, 05.00’te mesaiye başlayıp, daire müdürleriyle toplantılarını da 06.00’da yapıyor. Kış nedeniyle düzenli yaptığı toplantıların aksamaması için her gün en az iki ilçeyi de ziyaret eden Vali Çiftçi, karla mücadele ve diğer çalışmalarla ilgili sabahın erken saatlerinde çektiği fotoğrafları da Twitter üzerinden takipçileriyle anlık paylaşıyor. Dün sabah 04.00 itibari ile Ordu’nun kent merkezindeki mahallelerini, Ulubey ve Kabadüz İlçesi’ni mesai başlamadan gezen Vali Çiftçi, bugün de erkenden Fatsa ve Gülyalı İlçeleri’ni ziyaret etti. Karla mücadele çalışmalarını bizzat yerinde denetleyen Vali Çiftçi, kar nedeniyle kapalı köy yolları, okul tatilleri, buzlanma nedeniyle tehlike oluşturan yolların duyurusunu ve ilçe kaymakamlıklarından aldığı günlük kar fotoğraflarını da sabah erkenden sosyal medya üzerinden paylaşıyor.
Kış nedeniyle sabah 04.00’te kalktığını, ilçelerde daire müdürlerinin de 06.00’da mesaiye başladığını belirten Vali Çiftçi, zamanı en etkin şekilde kullanmaya çalıştıklarını söyledi. Daire müdürleriyle düzenli olarak yaptığı toplantıları Ordu Valiliği’ne geldiği günden beri 06.00’da yaptığını, bunun da son derece faydasını gördüklerini belirten Çiftçi, "Bu kış döneminde sabah çok erkenden kalkıyorum sahayı dolaşıyorum. Daha sonra 05.30 gibi ekibimle toplantı yapıyorum. İlçelerde daire müdürlerimiz 06.00’da bütün köy mahalle muhtarlarını telefonla arayarak kar durumunu öğreniyor. Herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını tespit ediyorlar saat 07.00 gibi bu bilgiler bize geliyor. Biz de acil müdahale gereken yerlere müdahale ediyoruz. Daire müdürlerimiz daha önceden 06.00 toplantılarına alışkın olduğu için bu kış döneminde de zorluk çekmiyor" dedi.
Vali Çiftçi, elinden geldiği kadar her gün bir ilçeyi de ziyaret ederek çalışmaları bizzat yerinde takip ettiğini de sözlerine ekledi.