Nedim KOVAN / ORDU, () - ORDU Valiliği'ne atanan  İrfan Balkanlıoğlu, bugün kente gelerek görevine başladı. 
Afyonkarahisar Valiliği'nden İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile geçen Mayıs ayında Ordu Valiliği'ne atanan İrfan Balkanlıoğlu bugün yeni görevine başladı. Vali Balkanlıoğlu'nu karşılamak için protokol üyeleri uzun kuyruk oluşturdu. Vali Vekili Niyazi Erten, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz ve protokol tarafından karşılanan Vali Balkanlıoğlu'na çocuklar çiçek sundu.
Herkesle tek tek tokalaşarak makamına geçen Vali Balkanlıoğlu burada kısa bir değerlendirme yaparak Ordu valisi iken merkeze alınan Kenan Çiftçi'nin bazı mazeretleri nedeniyle görevi geç devraldığını söyledi. Vali Balkanlıoğlu şöyle dedi:
"Pek mutat değil bu kadar geç başlamak ama Vali beyin de bazı mazeretleri vardı. O nedenle bugün kısmetmiş geldik, başladık. Ordu ilini bilmeyen yok. Türkiye'nin ve Karadeniz'in incisi güzel bir vilayet. Fındığın merkezi. Bu sene de fındığı az diyorlar ama Allah yardımcısı olsun çiftçilerin. Bu makam ve mevkiler bizlere baki değil, biri gelir biri gider."
Vali Balkanlıoğlu daha sonra ilçe kaymakamları ve daire müdürleriyle valilik toplantı salonunda düzenlenen tanışma toplantısına katıldı.
FOTOĞRAFLI