ORDU Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Organize Sanayi Bölgesi'ne okul yapılması için 10 milyon lira bağışlanmasına rağmen müteşebbis heyetinin oy çokluğu ile okul yeri tahsis talebini reddetmesine tepki gösterdi.
TOBB ile Ordu Valiliği arasında kente 32 derslikli okul yapılması için protokol imzalandı. Ordu Valiliği'nin girişimleriyle Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) Endüstri Meslek Lisesi için 12 bin metrekarelik yer bakıldı. Okul yeri için Ordu Valiliği, Ordu Belediye Başkanlığı ve Ticaret Odası Başkanlığı'nın müteşebbis heyeti toplandı. Toplantıda sanayicilerden oluşan Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti oy çokluğu ile okul yeri tahsis talebini reddetti.
Paranın hazır olmasına rağmen yer bulunamamasını eleştiren Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin ile Meclis Başkanı Ufuk Ünal, bir basın toplantısı düzenleyerek tepkilerini dile getirdi. Başkan Servet Şahin, Vali Kenan Çiftçi'nin desteği olmadan sorunun çözülemeyeceğine dikkat çekerek, "Eğitime çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde tamamen işadamlarımıza hizmet edecek ve müteşebbis yetiştirecek bu okulun OSB'de yapılmasının reddedilmesini akıl ziyan ve mantıkla izah etmekte zorlanıyorum. Oraya düz lise veya başka bir meslek lisesi değil Endüstri Meslek Lisesi yapılacak. Demek ki sektörümüzün ara teknik eleman ihtiyacı yokmuş, Ar-Ge çalışmalarına ihtiyaç duymuyorlarmış" dedi.
Okul yapımı için olumlu destek veren heyettekilere de teşekkür eden Başkan Servet Şahin, "Okul ihtiyacı ve eğitim noksanlığının giderilmesi görev ve sorumlulukları Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve sayın valimizin desteği olmadan çözülebilecek sorunlar değildir. Bu sorunun çözümünde sayın valimizin özellikle yer temini hususunda desteğini beklemekteyiz. İnanıyorum ki sayın valimizin desteği ile TOBB'dan sağlanan yatırım kaynağı geri gitmeyecek ve en kısa zamanda bu okulumuzun temelini atacağız" diye konuştu.