– ORDU'nun Gülyalı İlçesi’nde Türkiye’de ilk defa denize dolgu yapılarak inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan Ordu Valisi Valisi Kenan Çiftçi, Mart ayında deneme uçuşlarının başlayacağını söyledi.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu –Giresun Havalimanı inşaatını inceleyerek çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. İnşaatın proje bedelinin 191 milyon 460 bin TL olduğunu, bunun yüzde 79’unun fiilen gerçekleştiğini belirten Vali Çiftçi, “31 milyon 294 bin metreküp malzeme dökülmesi gerekiyordu. Bunun da yaklaşık 22,5 milyon metreküp malzemesi bugün itibari ile döküldü. Havalimanı inşaatında günlük 123 kamyonla yaklaşık 50 milyon metreküpten daha fazla malzeme sahaya dökülüyor. Bugün itibari ile pistin asfalt kaplaması ile apronun betonlama çalışmaları bitti. Mendireklerde ise sadece ana mendirekte 290 metrelik bir kısım kaldı. Yükseltmeler devam ediyor” dedi.

Üst yapı tesisleriyle ilgili değerlendirmede de bulunan Vali Çiftçi, “Altyapılarla ilgili sistemlerde bitti ve hızlı bir şekilde yapılıyor. Özellikle terminal binası ve onlara destek binalar olan itfaiye binası, kuleler ile ilgili de komisyon çalışmaları tamamlandı. Işıklandırma çalışmaları dahil altyapı çalışmaları Mart ayı itibari ile gerçekleşecek. Çalışmalar gece-gündüz demeden büyük fedakarlıkla burada devam ediyor. Modern tarihimizin en hızlı, en seri, en rahat ulaşım imkanına bölgemiz de bu vesileyle kavuşmuş olacak. Mart ayı sonuna doğru ışıklandırma çalışması bittiğinde deneme uçuşları başlayabilecek" diye konuştu.

Vali Çiftçi, 5 bin 500 metre uzunluğundaki dış koruyucu mendireğinin 4 bin 250 metrelik kısmının tamamlandığını, iç koruyucu mendireğin ise 2 bin 270 metresinin tam olarak bittiğini, 3 bin metrelik pist dolgu çalışmalarının da bitirilerek asfaltının yapıldığını sözlerine ekledi.