ERZURUM'da Cumhuriyet'in kuruluşunun 90'ıncı yıldönümü resepsiyonda Vali Ahmet Altıparmak, Kızılay'ın 88 yaşındaki Şube Başkanı Mithat Turgutcan'a onur ödülü verdi. Ödül aldıktan teşekkür konuşması yapan Mithat Turgutcan'ın sesinin salondaki gürültüden duyulmaması üzerine, Vali Altıparmak konukları uyarmak zorunda kaldı. Sessizlik isteyen Vali Altıparmak, "Mithat Beyin söyleyecek birkaç sözü var. Bu sizler için büyük bir fırsat" dedi.
Vali Ahmet Altıparmak ile eşi Özden Altıparmak'ın Palandöken Xanadu Otelde düzenlediği Cumhuriyet resepsiyonuna Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler ile eşi Ayşenur Küçükler, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu ile eşi Perihan Başoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık ve eşi Figen Apaçık, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ve eşi Sevilay Yıldız, İran'ın Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, kamu kurum müdürleri, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri, subaylar, şehit yakınları ve gaziler katıldı.
Resepsiyonda Vali Ahmet Altıparmak daha önce TBMM üstün hizmet ödü alan Kızılay Şube Başkanı Mithat Turgutcan'a onur ödülü verdi. Cumhuriyetin yaşayan değerlerine sahip çıkılması gerektiğini anlatan Vali Altıparmak, "Erzurum için ilk olan 2013'ün Cumhuriyet Onur Ödülünü de Sayın Mithat Amcamıza vermeyi oy birliğiyle kabul ettik. Ödülü verirken onur duyuyorum. İnşallah bu bir başlangıç olur. Bundan sonra her Cumhuriyet Bayramında Erzurum'un değerlerine bir onur ödülü vermek gelenek haline gelir. Bizden sonraki arkadaşlarımızda bu geleneği sürdürürler" diye konuştu.
Daha sonra Mithat Turgutcan'ın konuşması sırasında salondaki gürültüden rahatsız olan Vali Ahmet Altıparmak mikrofonu alarak, "Kıymetli misafirler lütfen bir sessizlik olursa Mithat Beyin söyleyecek birkaç sözü var. Bu sizler için büyük bir fırsat. Dinlerseniz çok memnun oluruz" diye salodakileri uyardı. Kendi aralarında konuşanların susması üzerine Mithat Turgutcan şunları söyledi:
"Bu büyük günün anısına tertiplenmiş olan ödülün bana verilmesini layık gören, rahatsızlığım nedeniyle ziyaretinde kusur ettiğim Sayın Valimizin hakkımda böylesine güzel düşünce ve davranışta bulunmasına en samimi ve içten şükranlarımı saygılarımla sunarım. 90'ıncı yıl dönümünde Valilikçe verilen bu ödülü, 2008 yılında TBMM'nin verdiği üstün hizmet ödülüyle yaşamım boyunca başımda taç olarak taşıyacağım. En değerli varlık olan insanlığın gelişmesinde karınca kararınca, mütevazi hayatım boyunca bütün gücümün maddi olarak da yetişebildiğim kadarıyla hizmete devam edeceğimi saygılarımla arz ederim."
Öte yandan Vali Ahmet Altıparmak pasta kesimi sırasında kadın davetlileri de yanında görmek istedi. Bunun üzerine eşi Özden Altıparmak, Perihan Başoğlu, Ayşenur Küçükler ve Sevilay Yıldız'la Cumhuriyet pastasını kesti.
----------KUTU----------

Mithat Turgutcan kimdir?
Erzurum'da 1925 yılında dünyaya gelen Mithat Turgutcan, 1943 yılında gazeteciliğe başladı. Anka Ajansı, Cumhuriyet Gazetesi ve Kim Mecmuası'nın bölge temsilciğini yapan Turgutcan Yeni Erzurum Gazetesini çıkardı. Kızılay Şube Başkanlığı görevine 1966 yılında getirilen Mithat Turgutcan, yaptırdığı öğrenci yurtları ile yüzlerce öğrencinin okumasında destek oldu. Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Kurucu Başkanı ve hala Kızılay Şube Başkanı olan Mithat Turgutcan'a 2008 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı'nca 'Üstün Hizmet Ödülü' verildi.