Sebile ÇETİN/BURSA, () - BURSA'ya Türkçe öğrenmek için gelen yabancı öğrenciler, bir yandan kentin tarihi ve turistik mekanları gezdiler, diğer taraftan da mutfağa girip Türk yemeklerinin yapımını öğrendi.
Ankara Üniversitesi TÖMER Bursa Şubesi ve Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen 'Türkçe Yaz Okulu' programı kapsamında 23 ülkeden 28 öğrenci, Türkçe öğrenmek için geldikleri Bursa'da Türk gelenek ve göreneklerini de yakından tanıyor. Bursa'da tarihi ve turistik yerleri gezen, çeşitli etkinliklere katılan öğrenciler Türk kültürünün önemli bir parçası olan 'Türk ve Osmanlı Gastronomi Kültürü' hakkında bilgi sahibi olmak için BUSMEK Mesleki Eğitim Merkezi'ne konuk oldular.
BUSMEK'in 'Yiyecek İçecek Hizmetleri' alanında Mesleki Eğitim Merkezi'nde açılan 'Endüstriyel Mutfak', Bursalıların olduğu kadar yabancıların da ilgi odağı oluyor. Bursa'ya Türkçe öğrenmek için gelen yabancı öğrenciler Mesleki Eğitim Merkezi'nde BUSMEK Usta Şefi Şerife Kutlu ve Aşçılık Kursiyerleri eşliğinde 'Osmanlı Saray Mutfağı'na dair püf noktaları öğrenerek bu eşsiz lezzetleri ülkelerinde tanıtmayı amacıyla yemek yaptılar. Mutfağa girerek 'Osmanlı Saray Mutfağı'nın leziz örneklerinden lebeniye çorbası, humus, kuru erik yahnisi, paşa pilavı, keşkül-ü fukara tatlısı ve cacıktan oluşan zengin menüyü hazırlayan gençler, hem eğlendiler hem de Türk kültürüne dair lezzetleri yakından öğrendiler. Hazırladıkları yemeklerin tabak süslemelerini de yaptıktan sonra hep birlikte tadına bakan öğrenciler, Türk mutfağının lezzetine hayran kaldıklarını söylerken, böyle eğlenceli bir organizasyonda yemek yapmayı öğrendikleri için de BUSMEK'e teşekkür ettiler.

FOTOĞRAFLI