Arif ARSLAN / BATMAN, () - VATANİ görevlerini yaptıkları sırasında şüpheli şekilde ölen asker yakınları Batman'da 'Şüpheli Ölümler ve Mağdurlar Derneği'ni kurdu. Son 5 yıl içerisinde askerdeyken şüpheli şekilde 12 askerin öldüğünü belirten derneğin Başkan Yardımcısı Nezir Tirki, bu ölümlerin aydınlatılmamasından yakındı.
Son yıllarda askerde şüpheli şekilde yaşamını yiteren askerler olaylarının aydınlatılması için yakında başkentin yolunu da tutacaklarını belirten Tirki şöyle dedi:
"Oğlum Sinan da 23 Kasım 2011 tarihinde Manisa Batıkışla'da şüpheli ölüm sonucu aramızdan ayrılmıştı. Benim durumumda Batman'da 11 aile daha var. Mağdur ailelere ulaşmaya çalışıyoruz. Soma'daki madencilerin acısını da paylaşıyoruz. Ancak askerde onlarca şüpheli ölümler de oldu. Keşke bizim için de birileri bir gözyaşı damlasını dökebilse." 
Geçen yılın Haziran ayında Muş Hasköy jandarma karakolunda görev yaprken şüpheli şekilde yaşamını yitiren oğlu 21 yaşındaki Abdurrahman Çiftçi için göz yaşı döken baba Zübeyir Çiftçi de, oğlunun ölümünde ihmali olduğuna inandığı iki uzman çavuşa 25'şer gün hapis cezasının verilmesinin düşündürücü olduğunu belirtti. Baba Çiftçi, "İki uzmana verilen ceza komiktir. Bir üst mahkemeye itiraz ettik" diye konuştu.
AA(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)