ERZURUM'un Oltu ilçesindeki ormanlık alanda birbirine sarılı haldeki 150 yıllık iki çam ağacı görenleri şaşırtıyor. Oltu Orman İşletme Müdürlüğü, ağaçların koruma altına alındığını bildirdi.
Oltu Orman İşletme Müdürlüğü Hisar Şefliği bölgesini kapsayan Gökçedere Köyü'nde bulunan Karanlık Dere ormanlarında 2013 yılı bakım çalışmalarını yapan görevliler, birbirine dallarıyla kaynaşmış iki sarı çam ağacını gördü. Gördükleri manzaranın kendilerini şaşırttığını belirten Orman İşletme Müdürü Cemal Evrim, 1,5 asırlık ağaçları koruma altına aldıklarını kaydetti. Müdür Evrim, ilk kez böyle bir olaya tanık olduklarını da ifade ederek, "Bakım damgası çalışması yapılacağı sırada karşılaştığımız iki ağacın kaynaştığını gördük. Birbirine adeta sevdalı olan bu iki ağacı koruma altına aldık. Yıllarca doğal afetlere direnen bu ağaçların bundan sonra da ayakta kalması bizler için önemli" dedi.
Bu arada birbirlerine sarılı olarak bulunan çam ağaçlarını görmek isteyenlerin Oltu'ya 25 kilometre uzaklıktaki Karanlık Dere ormanlarına geldikleri belirtildi.