Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Kaya, geçen pazar günü Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde İngiliz turistler 53 yaşındaki Valerie Ann Olton ve 51 yaşındaki Alisonmay Conray'ın öldüğü kazada kullanılan cipin herhangi bir acenteye kayıtlı olmadığını ve çalışma belgesinin bulunmadığını iddia etti.
Seydikemer'in Korubükü Mahallesi Ortaklar mevkisindeki 22 Haziran'da Emre Yukarıbaş yönetimindeki 48 GJ 377 plakalı üstü açık safari cipi, yol kenarındaki telefon direğine çarparak devrildi. Kaza sırasında cipten fırlayan İngiliz turistlerden Valerie Ann Olton olay yerinde, Alisonmay Conray ise götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi. Kazada İngiliz turistler Chorles Belham, Michael Home ile tatilciler Handan- Evren Kulaksız ve cip sürücüsü Emre Yukarıbaş yaralandı.
'KAÇAK SAFARİ YAPIYORDU'
TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Kaya devrilen cipin herhangi bir acenteye kayıtlı olmadığını ve çalışma belgesinin bulunmadığını iddia etti. Cipin geçen hafta Fethiye Sportif Turizm Kurulu tarafından yapılan denetimlere de sokulmadığını öne süren Kaya, cipin kaçak safari turu yaptığını söyledi. Kaza sırasında cipte 9 kişi bulunduğunu anlatan Süleyman Kaya, "Cipin devrilmesi sonucu 2 İngiliz turist yaşamını yitirdi. Hayati tehlikesi devam eden 1 İngiliz turist şu an hastanede tedavi görüyor. Kaza sonrası yaptığımız incelemede cipin herhangi bir acenteye kayıtlı olmadığını ve çalışma belgesinin bulunmadığını tespit ettik. Bu kazaların önüne geçmek için Fethiye Kaymakamlığı, Turizm Danışma Müdürlüğü, jandarma ve TÜRSAB olarak sezon başından itibaren denetimlerimizi düzenli olarak yapmaktayız. Fakat bu cip denetimden kaçmıştır" dedi.
Kaya, kazanın Fethiye Sportif Turizm Kurulu tarafından belirlenen güzergahta olduğunu sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI